Kulinarika.net - zdravje: To, kar bomo pozimi sejali, bomo poleti želi: mišična masa 2. del

To, kar bomo pozimi sejali, bomo poleti želi: mišična masa 2. del

zdravje: gibanje in športna prehrana, avtor: Alexander 

Pobliže si poglejmo, kaj bomo pozimi sejali, da bomo poleti želi.

To, kar bomo pozimi sejali bomo poleti želi: mišična masa 2. del

Izboljšajmo naš videz, zdravje, počutje in samozavest že pozimi, da bodo pogledi poleti še bolj vroči in za razliko od prejšnjih let tudi prijetni.

Kreatin nitrat    

Kreatin nitrat je močan derivat kreatina. Ta patentirana in edinstvena spojina nastane z združitvijo molekule kreatina in dušikove kisline. Rezultat je kreatin z dobro absorpcijo, ki hkrati poviša količino dušikovega oksida (NO) in ATP v telesu. Kreatin nitrat je zelo učinkovit vazodilatator (širi žile), zato se poveča pretok krvi v mišicah. To mišici omogoči, da dobi več hranil in s tem večjo moč.

Beta alanin    

Beta alanin je naravna aminokislina. Zvišuje mišično raven karnozina, zato imate več energije, ste bolj vzdržljivi in zmogljivi. Beta alanin je učinkovit v boju proti utrujenosti – deluje kot pufer, preprečuje kopičenje mlečne kisline v skeletnih mišicah (ki se pojavi med treningom), to pa telesu omogoča večjo zmogljivost in vzdržljivost.

Arginin AKG    

Arginin AKG (alfa-ketoglutarat) je močan predhodnik dušikovega oksida. AKG poveča prekrvavljenost in moč ter spodbuja izločanje rastnega hormona in inzulina. Je učinkovit vazodilatator, širi krvne žile v mišicah, kar privede do večjega krvnega pretoka, močnejših mišic in učinkovitejše dostave hranil v mišico.

N-acetil-L-tirozin    

N-acetil-L-tirozin je oblika tirozina, ki se hitreje absorbira, ima večjo biorazpoložljivost in se počasneje izloča z urinom. L-tirozin je aminokislina in je predhodnik hormonov nadledvične žleze: adrenalina, dopamina in noradrenalina. Ti hormoni spodbujajo izločanje HGH rastnega hormona, nam dajo več energije ter povečajo pozornost in budnost možganov.

Mucuna Pruriens    

Mucuna Pruriens (floridski baržunasti fižol) vsebuje L-dopo, to je derivat naravne aminokisline, ki se v možganih pretvori v dopamin. Dopamin spodbuja izločanje rastnega hormona – ena izmed najmočnejših snovi za telesno rast. Dopamin se v možganih pretvarja tudi v noradrenalin. Noradrenalin poveča presnovo, daje več energije in sproži telesni adrenalinski odziv.

Vitamin B12    

Metilkobalamin je aktivna oblika vitamina B12, esencialnega vitamina B. Vitamin B12 je nujen za celično presnovo in pridobivanje energije, sodeluje tudi pri razgradnji maščob do maščobnih kislin, ki jih lahko telo porabi kot gorivo. Vitamin B12 ohranja tudi  zdravo delovanje živčnega sistema, pomemben je tudi pri tvorbi krvi.

Kofein    

Kofein je močan psihoaktiven stimulant. Stimulira centralni živčni sistem, zmanjša utrujenost in poveča budnost ter raven energije.

Folna kislina

Folna kislina je vodotopen vitamin B, ki spodbuja pozitivno razpoloženje in višjo raven energije. Folna kislina je nujna tudi pri nastajanju in popravilu celic.

Niacinamid    

Niacinamid je vodotopen vitamin B-kompleksa. Niacin ali nikotinska kislina, znan tudi kot vitamin B3, izboljša gibljivost sklepov, mišično moč in delovanje živčnega sistema. Niacinamid zmanjšuje mišično utrujenost in poveča maksimalno mišično delovno zmogljivost.

Vitamin C    

Vitamin C je esencialen vitamin za človeško telo in ima veliko pozitivnih učinkov na zdravje. Vitamin C poveča produkcijo energije, presnovo in je močan antioksidant. Vitamin C podpira telesno obrambo, saj izboljšuje delovanje imunskega sistema, nevtralizira proste radikale in ojača kosti ter vezivno tkivo. Vitamin C spodbuja anabolno stanje v telesu, zmanjšuje stresni hormon kortizol ter tako poviša razmerje testosteron / kortizol.

Piridoksal fosfat    

Piridoksal fosfat, pogosto znan kot P5P, je aktivna oblika vitamina B6. P5P ne zahteva nobene pretvorbe v jetrih, zato je boljša oblika tega hranila. Vitamin B6 izboljša različne telesne funkcije kot so presnova energije, funkcije živčnih prenašalcev in mišična rast ter popravilo.


Število ogledov strani: 5717

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkgligor
MOJ vrtjohana
malo za hecpikec85
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Dnevna potreba po energiji

kg
cm
let

Več formul »