božič,martinovo,miklavževo,novo leto,velika noč,pečenje,sladice,Kostanj je jesensko super živilo, ki bi ga morali,Martinovo

Kostanjeva potica z brusnicami

jesenska dobrota

Kostanjeva potica z brusnicami
    sladice: potice
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Testo:

2/3 kocke kvasa Fala

2 dl mleka

56 dag moke

6 dag kisle smetane

3 dag sladkorja

2 rumenjaka

1 jajce

0,5 dl olja

1,5 male žličke soli

Nadev:

60 dag kuhanega kostanja

12 dag sladkorja

3 beljaki

1 limona

10 dag brusnic

1 rumenjak za premaz

Postopek

Kvas Fala raztopimo v mlačnem mleku in ga prilijemo k ostalim sestavinam brez olja. Zamesimo kvašeno testo in med mešanjem postopno dodajamo olje po kapljicah. Na koncu mešamo nekaj minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem ga damo na toplo vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo in pustimo nekaj minut počivati. Ta čas pripravimo nadev. Beljake stepemo v trd sneg, med mešanjem dodajamo sladkor. V kuhan kostanj, kis mo ga pretlačili, vmešamo limonin sok, lupinico in sneg.

Zatem testo razvajamo na pravokotnik, ga premažemo s kostanjevim nadevom in posujemo brusnice. Tesno zvijemo skupaj v zavitek in položimo v pomaščen pekač. Potico pokrijemo s kuhinjsko krpo in damo vzhajati na toplo. Vzhajano potico premažemo z rumenjakom, ki smo ga zmešali z malo vode, z iglo globoko prebodemo na več mestih in prestavimo v vročo pečico. Pečemo približno 45 minut pri 175 stopinjah.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.