Pecivo z robidnicami in jabolki

izvrstna jesenska sladica

Pecivo z robidnicami in jabolki
Slike postopkov »
Slike gotovih jedi »
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Sestavine za testo:

½ kocke kvasa Fala

1 dl mleka

50 dag moke

25 dag tekočega jogurta

5 dag sladkorja

1 jajce

3 žlice olja

1,5 male žličke soli

Nadev:

60 dag jabolk

40 dag robidnic

25 dag sladkorja

25 dag mascarpone sirčka

2 dl sladke smetane

1 vanilin sladkor

1 jajce za premaz

mleti cimet, klinčki

Postopek

Priprava:

Kvas Fala za sladko testo raztopimo v mlačnem mleku in ga prilijemo k ostalim sestavinam ter zamesimo kvašeno testo. Najprej mešamo počasi, zadnjih deset minut na najvišji hitrosti. Ko je testo res lepo gladko, ga pokrijemo in postavimo na toplo vzhajati za približno eno uro.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razrežemo na tri dele in pustimo počivati. Med tem pripravimo nadev: jabolka naribamo, sladko smetano stepemo, jo vmešamo v mascarpone sirček in na koncu dodamo dve žlici sladkorja. Zatem vse tri dele testa razvaljamo na velikost pekača, po potrebi vsakega malo obrežemo in obrezane koščke pregnetemo in pustimo za okraševanje.

Prvi del testa položimo na pomaščen pekač, ga premažemo s polovico smetanovega nadeva ter prekrijemo z robidnicami, te pa posujemo s sladkorjem. Čez nadev položimo drugo plast testa, jo prekrijemo z naribanimi jabolki, jih posujemo s sladkorjem, cimetom in klinčki ter prekrijemo s tretjo plastjo testa. To premažemo z drugo polovico smetanovega nadeva, okrasimo s kitkami iz ostankov testa ter preostalih robidnic. Te posujemo z vanilin sladkorjem, dele testa pa premažemo s stepenim jajcem. Pecivo damo ponovno vzhajati za 20 minut, nato pa prestavimo v vročo pečico in pečemo pri 180°C približno 50 minut.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.