Kokosove rezine s karamelo

za prste polizat

Kokosove rezine s karamelo
    sladice: pecivo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 45 minut 45 min
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

Sestavine za testo:

½ kocke kvasa Fala za sladkor testo

1 dl mleka

50 dag moke

10 dag jogurta

5 dag kisle smetane

4 dag masla

3 dag sladkorja

1 jajce

1 rumenjak

1,5 žlice soli

Nadev:

2 dl soka (grozni, pomarančni)

20 dag kokos moke

5 dag masla

7 dag sladkorja

1 jajce

3 žlice pomarančnega likerja

lupinica pomaranče

koščki pomaranče

Karamelni preliv:

10 dag sladkorja

sok 1 pomaranče

za oreh masla

dve pesti narezanih orehov

Postopek

Kvas Fala in malo žličko sladkorja raztopimo v toplem mleku. Moko presejemo, ji dodamo vse ostale sestavine razen masla in dolijemo kvas z mlekom. Zamesimo gladko kvašeno testo in med mešanjem postopoma dodajamo na lističe narezano maslo. Ko je testo gladko in odstopa od posode, ga damo vzhajati na toplo.

Med vzhajanjem pripravimo nadev: v naravni pomarančni ali grozdni sok zakuhamo kokosovo moko in vmešamo maslo ter sladkor. Ko se ohladi, dodamo še stepeno jajce, pomarančni liker in lupinico pomaranče. Pomaranči odstranimo kožico in narežemo na majhne koščke.

Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na dva dela in pustimo počivati nekaj minut. Zatem testo razvaljamo čim bolj na tanko na velikost pekača. Prvo plast položimo na pekač, jo premažemo s kokosovim nadevom, posujemo s koščki pomaranče in prekrijemo z drugo plastjo testa in z dlanmi potisnemo testo proti dnu, da se testo sprime z nadevom. Pecivo prebodemo na več mestih in ga postavimo na toplo za 15 minut, da bo še enkrat vzhajalo, nato pa prestavimo v vročo pečico in pečemo pri 180 stopinjah približno 45 minut. Ohlajeno pecivo prelijemo s karamelnim prelivom.

Preliv: sladkor segrevamo brez mešanja na ognju toliko časa, da se stopi in začne dobivati karamelno barvo. Dodamo maslo, premeša, prilijemo še pomarančni sok ter dobro mešamo na ognju toliko časa, da se sladkor in sok povežeta in ni sladkornih grudic. Na koncu dodamo narezane orehe in premešamo, da karamela oblije vse orehe. Karamelo z orehi razporedimo po pecivu in ohladimo.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.