pust,cvrtje,zima,sladice,prigrizki

Pustni krofi

odlični in domači

Pustni krofi
    sladice: ostalo
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 3 ure 3 ure
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

1 kg namenske moke

50 g margarine ali masla

80 g sladkorja

1 aroma bourbon vanilije

1 limonin sladkor

ščep soli

70 g kvasa

6 rumenjakov

50 ml ruma

470 ml mleka

olje za cvrenje krofov

sladkor za posip

marmelada po vaši želji

Postopek

Mleko segrejemo, da je mlačno, kvas razdrobimo in ga prelijemo z nekaj mleka, moke in sladkorja ter ga pustimo do 10 minut, da se aktivira. V preostalo mleko damo stopljeno margarino ali maslo, rumenjake, sladkor, limonin sladkor, vanilijino aromo, sol in rum. Dobro premešamo in dodamo presejani moki, na koncu odamo kvas.

Vse sestavine zgnetemo z robotskim mešalnikom ali na roke tako, da dobimo gladko in mehko testo. Testo v posodi pokrijemo in ga pustimo vzhajati od 30 minut do 1 ure, ponovno ga malo pregnetemo in pustimo 30 minut, da vzhaja.

Testo vzamemo iz posode in ga narežemo na 70 g ter ga z rokami oblikujemo v kroglice, ki jih polagamo na pomokan prt. Na koncu jih pokrijemo s prtom in pustimo vzhajati kakšno uro.

V ponvi segrejemo olje na 165 - 170 stopinj, če imamo termometer, preverimo, lahko tudi z leseno kuhalnico. Krofe pečemo najprej z vzhajano stranjo in jih pokrijemo po 3-4 minutah preverimo in jih obrnemo, nato jih ne pokrijemo in pečemo še 3-4 minute.

Pečene krofe polagamo na papirnate brisače in še vroče napolnimo z marmelado in ohlajene potresemo s sladkorjem v prahu.


Opombe

Iz te količine testa sem naredila 25 krofov, čeprav sem imela težave s kuhalno ploščo in razsvetljavo, so bili vsi krofi pečeni, noben surov, šli so kot za med.

Predlogi za vino

Več predlogov

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti

Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.