piknik,rojstni dan,pečenje,glavne jedi,tople predjedi,kruh,kosilo,večerja

Burger bombice #2

Da bo vaš burger videti čisto tak kot v najboljših restavracijah

Fala Slonček   19.6.2022
2022-06-19
Burger bombice #2
    kruh
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

3/4 kocke svežega ali 1 vrečka suhega kvasa Fala

1 vrečka kislega testa Fala

750 g moke

225 g vode

200 g mleka

160 g kisle smetane

60 g olja

2 mali žlički sladkorja

2 mali žlički soli

Premaz:

Jajce za premaz

Posip:

sezam

lan

Postopek

Kvas Fala raztopimo v vodi in ga prilijemo k moki, ki smo ji pred tem primešali kislo testo Fala. Mešanici dodamo ostale sestavine brez maščobe. Zamesimo kvašeno testo; najprej mešamo počasi in med mešanjem postopno dodajamo olje. Na koncu mešamo deset minut na najvišji hitrosti, da postane testo gladko. Zatem posodo pokrijemo s folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

Vzhajano testo stresemo na pult, pregnetemo in razdelimo na 80 g težke koščke. Vsak košček malenkost razvlečemo na vse strani, nato pa vse robove zavihamo proti sredini, da nakažemo obliko kroglice, zložimo na krpo z gladko stranjo obrnjeno navzgor, pokrijemo in pustimo počivati deset minut. Zatem vsako kroglico razvaljamo, znova oblikujemo v kroglico, tako da vse robove zavihamo proti sredini in položimo na pult z gladko stranjo navzgor. Kroglico z dlanjo objamemo in z gibi dlani nežno potiskamo ob podlago in kroglico istočasno vrtimo, s palcem in mezincem pa rahlo potiskamo testo pod samo kroglico, da postaja gornja plast vedno bolj gladka.

Gladke kroglice zložimo na pekač, pokrijemo in pustimo vzhajati. Vzhajane bombice premažemo z jajcem, posujemo s semeni in prestavimo v vročo pečico. Bombice pečemo 20 minut na 200 °C, da se lepo obarvajo.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.