piknik,rojstni dan otroka,pečenje,jesen,poletje,pomlad,zima,ostalo,kruh,malica,prigrizki,zajtrk

Mlečne kajzerice

kajzerice

Mlečne kajzerice
    kruh
  • ZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnostZahtevnost
  • 1 ura 1 ura
  •  
  • Zanimivosti

Sestavine

1 kocka kvasa Fala

1 vrečka kislega testa Fala

800 g moke

200 g mleka

320 g vode

6 žlic olja

2 mali žlički sladkorja

2 mali žlički soli

1 jajce za premaz

Postopek

1. V posodo odmerimo sol, moko, primešamo kislo testo Fala nadrobimo kvas Fala, dodamo ostale sestavine brez olja in zamešamo testo. Med mešanjem postopno dodajamo olje. Najprej mešamo na nizki hitrosti, na koncu na visoki hitrosti, da postane testo gladko. Za tem posodo s testom pokrijemo s kuhinjsko folijo in pustimo testo na toplem vzhajati.

2. Vzhajano testo stresemo na pult, ga pregnetemo, razdelimo na manjše koščke (približno 80 g - 100 g). Nato vsak kos med dlanmi oblikujemo v dolg svaljek. Svaljek oblikujemo v zanko in nato daljši del svaljka do konca prepletemo okrog zanke, da dobimo kajzerico.

3. Kajzerice zložimo na pekač in jih damo ponovno vzhajati. Vzhajane kajzerice premažemo z mlekom ali jajcem, jih prestavimo v vročo pečico in pečemo približno 12 minut pri 240 °C, da se lepo obarvajo.


Opombe

SPONZORIRANO SPOROČILO

  • pošljite po emailu

Mnenja o receptu

Za pošiljanje mnenj je potreben vpis ali prijava!
Pošlji prijatelju
Ocenite recept
Ocene recepta
Zraven tekne
Vinski kotiček
Naročeni ste na nova mnenja
Ko bo nekdo napisal novo mnenje k temu receptu, boste o tem dobili e-mail obvestilo (le enkrat, dokler ne odprete spet tega recepta). Na naročanje se lahko odjavite na samem receptu ali pa iz beležke.