Zdravo,
jovita, kako pa se naredi ingverjev sirup?
LP hvala
Irena35
Irena35Zdravo,
jovita, kako pa se naredi ingverjev sirup?
LP hvala
Irena35
Irena35Pozdravljeni, vem, da sem neaktualna s tem vprašanjem, samo zakaj za ribani ingver in med ne sme biti navadna (železna) žlica?
Hvala in lp
Nusa1986Za moj okus je to mit. Že dolgo žlice niso železne, rjaveče. Za take bi se še strinjala, morda.
Včeraj sem na celjskem sejmu kupila konopljino olje in so mi povedali, da ga tudi ne smem dati na navadno žlico; sem zraven dobila plastično žlico...
LakicaKako pa, misliš, so ga stisnili? S plastičnimi stiskalnicami? Ah, daj no......................
Tudi jaz mislim, da je to z žlico mit. Kajti ingver naribaš tudi na inox "ribežen" pa olupiš ga tudi z inox nožem...
Zanima me ali ste kje pri nas že kupili ingverjev sirup . Ali pa kako ga doma pripravite.
pa lep dan ;) menolaJaz sem pozimi pripravila sirup, ki sem ga dajala za darilca:
v manjše kozarčke sem naložila na drobno zrezan ingver in na ploščice narezano bio limono. Kozarčke sem s tem napolnila do polovice in jih zalila z medom. To spraviš v hladilnik, kjer želira. Uporablja se tako, da eno jušno žlico tega sirupa preliješ z vrelo vodo - 2 ali 3 dcl in pusti stati 10 - 15 min. Nato precediš in piješ. V hladilniku se drži do 3 mesece.
Ko se me je letos lotil prehlad
, sem uporabljala ogromno ingverja, limone, meda, kurkume, cimeta, pila sem celo čebulni čaj, pa ko me je vseeno položilo v posteljo in se nisem zvlekla, dokler nisem šla k zdravniku in dobila antibiotike, da se mi je stanje zboljšalo
. Ampak ingver bom še vedno uporabljala, ker ga obožujem, tako v čaju, kot dodatek jedem, ali v različnih jedeh
. Par let nazaj sem dobila v dar tudi doma narejeno ingverjevo marmelado in je bila odlična
.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pad Thai s piščancem

Kakijeva nevesta