V nekem receptu sem kot sestavino zasledila vinski kamen. Ali mi lahko kdo pove, kar je to in kje se dobi?
Hvala!
V nekem receptu sem kot sestavino zasledila vinski kamen. Ali mi lahko kdo pove, kar je to in kje se dobi?
Hvala!
Vinski kamen kupujem v trgovini. Ima kdo izkušnje z domačim. Ga operemo, posušimo in zmeljemo?
anibas1V kateri pa imajo sam vinski kamen? Sama povsod namreč videvam samo pecilni prašek iz vinskega kamna :s
Life is war against boredom~| MiriBonV kateri pa imajo sam vinski kamen? Sama povsod namreč videvam samo pecilni prašek iz vinskega kamna :s
|
Drži. Ker pa imam možnost sama naredit iz vinskega kamna, ki je ostal v sodu, me zanima če ima kdo izkušnje kako.
anibas1Ina, vinski kamen mirne duše lahko nadomestite z navadnim pecilnim praškom.
Miroslav VulovićVeč o vinskem kamnu je napisano v temi http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=1108
rdkapica
izkusenj sicer ne, slo bi s prekristalizacijo - vinski kamen raztopis v vreli vodi da se ne raztaplja vec, cimbolj vrelo filtriras in ohladis na sobno temperaturo, po potrebi ponovis.
Solubility in water 0.006 g/mL (20°C); 0.0625 g/mL (100°C)
"Stressed is desserts spelled backwards!" Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Čokoladni eklerji

French toast s sadjem