Mački

Ognjič  

član od: 18.1.2006

sporočila: 4732

25. jan 2008 23:23

ežoj, tud poštirkat jih je treba, ne sam speglat! Sedel pa menda ja ne boš...se bodo zmučkale... Ognjič

rimljanka  

član od: 14.2.2005

sporočila: 17785

25. jan 2008 23:29

ežoj, a piješ ? Sladko ali grenko? Z mlekom ali brez? je le navidezno nepovezano z gatami tole moje vprašanje. rimljanka - zasebno mnenje

Umi  

član od: 16.10.2006

sporočila: 32

21. apr 2011 14:01

No, pa ponovno odpiram tole mačjo temo. Težave, težave... Prosila bi za nasvet, če slučajno kdo ve kako ravnati v tej situaciji. K naši hiši se je zatekla mačka/maček (ne morem preverit). Mačka je izredno agresivna, zelo prestrašena, napadalna in se ne premakne niti za milimeter stran od hiše. Pri nas "domuje" že kakšnih 14 dni. In zakaj ostaja? Ker dobi hrano! No, in tako se začne... Doma že imam tri mačkone, lepo cepljene in kastrirane. Dva sta samo zunanja, eden pa je pol/pol. Ker sta dva mačkona izključno zunanja, moram imeti hrano in vodo zanju zunaj. In tako pride pritepenka do svojih obrokov in se ne premakne stran. Začela sem paziti, da hrane ne puščam v posodici, a kljub temu se nekako prebije do nje. Ostali mački pa je tudi ne preženejo, so bolj miroljubni in jo v miru prenašajo. No, pa bi se vprašali kaj je problem. No, problem je, da si absolutno ne morem privoščiti še ene mačke (ne finančno, ne časovno). Za mačko je potrebno skrbet, peljati k veterinarju, kastrirat,... A izkazalo se je, da je mačka izredno agresivna, če se ji samo približaš, skoči vate in piha. Verjetno je imela pred tem slabe izkušnje, mogoče jo je kdo pretepal. Sama sem v veselem pričakovanju in moram priznati, da sem bila prvo še zagovornica, češ pustimo jo pri miru, pa bo že. A danes zjutraj je čakala pred vrati in ko sem jih odprla, sem dobila mačje kremplje v kolena. Niti pomisliti ne želim, kaj bi se naredilo, če bi vrata odprla moja dveletna hčerka! Mož je seveda znorel, sosed je takoj predlagal rešitev s puško (še dobro, da z možem nisva takšna). Sedaj me pa zanima, ali lahko koga pokličem, da pride po takšno agresivno mačko. Ker predvidevam, da jo bo skoraj nemogoče ujeti oz. oseba, ki se bo lotila tega podviga bo morala biti izredno dobro "zavarovana". Ali se lahko obrnem na kakšno zavetišče, pokličem policijo? Zavedam se, da mačka ni ničesar kriva, zato tudi ne želim, da jo pride kdo ustrelit ali zastrupit. Groza! Tudi mačka si zasluži malo miru. Kakšen predlog? Help! Umi

sara.vidmar  

član od: 12.1.2005

sporočila: 654

21. apr 2011 14:16

Umi, mogoče za nasvet povprašaš tu

sara

neznan uporabnik

21. apr 2011 14:18

Ta mačka je verjetno sestradana in je morala ogromno dat težkega skoz. Saj menda ne boste propadli,če bo še ona papala poleg. Oni tvoj sosed pa je nor, če misli,da kr puško vzame in jo ustreli. Ja groza, totalen norec. Ta je bolj nevaren kot mačji kremplji.

Ta zadnji stavek si zapomni. Jaz tega soseda niti pozdravil ne bi. Če ne zmorete za hrano in ostalo poklliči kak azil. Odvisno, kje si doma.

 

Multivitamin

multivitamin

franciska  

član od: 15.2.2011

sporočila: 144

21. apr 2011 17:46

Pri nas je enako samo po številu sem jih zadnjič naštela sedem in to brez mladih ki se bodo čez kakšen mesec skotile. Moja mačkaje sterilizirana in se drži doma, ne hodi v družbo, a ko se znoči priredi neki mačji hausebal. Drugi dan pa vidim same kupčke po frišno skopanem vrtu. Verjetno je pri meni grozno lepo in komaj čakam, da zemlja otrdi in bodo morale zamenjati stranišče. Mačke se zadržujejo tam, kjer dobijo hrano in so ljudje nenasilni. franciska

petkica  

član od: 15.12.2006

sporočila: 744

21. apr 2011 19:01

Umi, obrni se na zavetišče, s katerim ima vaša občina pogodbo (upam, da jo ima, nekatere občine so glede tega zelo malomarne in ignorantske). Policija, gasilci itd so sicer dolžni po zakonu pomagat živali v stiski, samo ne vem, če "vaša" muca sodi v to kategorijo.

Sem pa prepričana, da se tudi taka divjačina s primerno oskrbo in komunikacijo sčasoma omehča. Meni je eno tako uspelo spraviti na kavč.

Sožalje za takega soseda. Sram ga je lahko.

neznan uporabnik

21. apr 2011 21:00

Evo, vmes, ko vse to pišem, gledam tv, telefoniram in tako naprej sem najdel 8 minut časa. En potepuški mačor mi se že en teden dere na dvorišču. Moja mic-mac je pa hot, čeravno je sterilizirana. Sem mu odnesel dol 100 gramov šunkarice, lepo sem sesekljal in posodico vode in mleka. Sneknil je v sekundi - prav lušno ga je blo gledat kako hlasta. Spil je malo vode in vso mleko in odkorakal novim hot zadevam nasproti.

Jaz se mogoče res kot pubertetnik obnašam, ampak, meni je bilo to tako lepo in sem prav ponosen nase.  

 

 

Multivitamin

multivitamin

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

22. apr 2011 5:09

Umi, nujno pokliči pristojno zavetišče ali najbližje društvo za zaščito živali.

Na podoben način je pred leti v naše naselje maček prinesel mikrosporijo, okužil polovico mačk, posledično njihovih mladičev (tudi vse naše), ti pa naprej nekaj otrok in odraslih.

Dati prišlemu mačku samo hrano in uživati, kako papca, je čisto neodgovorno.  Najmanj, kar je treba storiti, je mačka ujeti in ga peljati na pregled, preden ga priključimo svojemu tropu.

 

 

Cila

Umi  

član od: 16.10.2006

sporočila: 32

22. apr 2011 10:55

Hvala za nasvete, bom res pobrskala katero zavetišče je zadolženo za naš revir. Vem tudi, da ena dodatna mačka ni ne vem kakšen zalogaj, vendar me skrbi predvsem tale mačja nastrojenost. Saj mačka tudi ni sama kriva, da je takšna! Vendar pa si zdajle v nosečnosti in z malim otrokom nekako ne upam prevzeti podviga prevzgoje. Poleg tega pa je včeraj napadla že enega od mačkov "stanovalcev" in sedaj se vsi "branijo" na svoj naraven način - začeli so mi markirat vse živo. Pa so vsi kastrati! Mislim, vonjave so navdušujoče... Multivitamin (ni mišljeno kot napad, samo kot droben nasvet), mačkam se načeloma ne daje mleka, kajti kljub vsesplošnemu prepričanju je večina mačk alergična na mleko (razen posebne formule za mačke). Mogoče sami tega ne boste opazili, vendar takšna mačka dobi trebušne težave, skoraj vedno pa hudo drisko. Ko sem dobila prvega mačkonarja sem se tega sama naučila (no, sem izvedela od veterinarja). Tako, samo kot droben nasvet. Saj veste, vsak dan se naučimo kaj novega in zanimivega. Je bilo meni najprej tudi težko verjet, a vendar... Ne zamerite. Umi Sporočilo je spremenil(a) Umi dne 22. 2011 10:58

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecmišzmoke
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti