Mandelji; marcipan

nana1  

član od: 3.2.2007

sporočila: 202

tema odprta - 3. apr 2007 16:05 | ogledi: 3.024 | odgovori: 3

Pospravljala sem ,,sladko,, omaro in našla kar nekaj mandeljev in marcipana, ki ga bo treba čim prej porabiti.Ker me malo heca čas, mi prosim pomagajte s kakšnim receptom. Prosim le, da so hitri, sočni in enostavni. Hvala vsem že v naprej.

PA DOBRO PAPANJE

nana1

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

3. apr 2007 16:22

Marcipan pregneti, daj v sredino mandelj, oblikuj korglico in prelij s čokolado.

Mandlje zmelji in porabi za kakšno testo, ga premaži z marmelado in obloži z razvaljanim marcipanom, premaži s kremo, dodaj sladko smetano in sladica je tu.

 

Če boš to naredila boš ti dobro papala, meni se pa le sline cedijo...Mamamia

mamamia

ati zlati  

član od: 24.11.2006

sporočila: 597

4. apr 2007 6:53

Potica: Marcipan v testo. Mandlji v nadev. Tudi marcipan v nadevu se obnese. ati zlati

Vendelina jr.  

član od: 17.5.2006

sporočila: 9217

4. apr 2007 11:37

Sama še nikoli nisem imela takega "problema"....:))) Mandlje lahko (če imaš olupljene, jim malo potolci v možnarju, če imaš cele, jih daj v mlinček) zelo zanimivo kobiniraš z vsemi omakami, kjer je smetana (kisla ali sladka, je čisto vseeno) -jaz jih dodajam v omako tik preden odstavim lonec in so omake malo bolj "crunchy" - enostavno za spektakularen efekt. Marcipan pa se na prvo enostavno žogo lahko porabi na naslednji način: Naribaš marcipan. Skuhaš čokoladni puding in pri koncu kuhanja vmešaš malo naribanega marcipana. Vliješ puding v posodice in puding posuješ s preostalim naribanim marcipanom. Ko boš pa imela drugič več časa, lahko preizkusiš moj umislek (za porabiti marcipan in mandlje), imenovan mandljeva torta (je v bazi). Navodila za pripravo so precej izčrpna (ene ladies so rekle, da je tekst predolg, ha, ha...), ampak torta je po mnenju izbirčne publike carska. Vendelina jr.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti