Jugoslovenka
Sasenka, se strinjam s tabo. Ampak kljub temu v Tušu in Sosedu na primer, pa niti v Sparu, ki je tujec, ni napisov, ki bi opozarjali na to, da nas bodo vse pregledali. ZA stil se gre, bi rekla, in spoštovanje kupcev. Za večino trgovcev smo kupci praviloma pošteni in varnostniki skrbijo, da odkrijejo tiste, ki to niso. V nekaterih verigah pa imajo za tatove tako rekoč vsakogar, ki stopi v njhovo trgovino, in to je tisto, kar me moti. Da nas večino poštenih mečejo v isti koš kot nepoštene. NAvsezadnje me res ne rabi opozarjat, da ne smem krasti, saj to dobro vem. A kje morda piše, da ne smeš namerno povzročit proemtne nesreče ali koga ubiti? Seveda ne, ker se ve, kaj se sme in kaj ne.
Pa še moja izkušnja z varnostniki, ko mi je piskalo pri izhodu, čeprav je bilo blago plačano. Ko je začelo piskati, sem se sama takoj obrnila in odšla k pultu, pokazala račun in vzela iz vrečke krilo. Ugotovili so, da je prodajalka pozabila sneti tisto plastiko, opravičili so se mi in sem odšla iz trgovine. Tisti, ki so me opazili, ko je piskalo, pa tudi, tako da kakšnih večjih zijal ni bilo.
Frina, v vrečke in torbe nikdar ne zlagam pri blagajni, bog ne daj. Ker ne maram ljudi, ki se obirajo, sploh ne takih, kot si ga ti opisala. Zato stvari iz vozička zlagam na parkirišču, torbe so lepo na zadnjih sedežih ali v prtljažniku, in tam si lahko vzamem čas.
Če pa zlagam že pri blagajni, potem že na trak zložim blago tako, da so na začetku težje stvari, konzerve in steklenice, drobiž pa zadaj. Potem gre res hitro.
Mamamia
mamamiaMamamia, sem napisala, da ti zlagaš v voziček in potem pedantno v svoje košare. Tip, ki ga opisujem, pa je to počel na blagajni.
Aja, njegova žena , torej moja prijateljica in jaz velikokrat greva skupaj v nakupe. In se imava krasno. Ker sva podobni kupovalki. Ja, tudi kupec ima žensko obliko, pa je tako malo znana.
Mene pa najbolj razjezi napis, kjer piše: Kupljennega blaga ne zamenjujemo. Ali pa: Ba razprodaji kupljenega blaga ne zamenjujemo. Pa kje imajo oči inšpektorji. Vsako blago, ki ustreza pogojem reklamacije, čeprav je kupljeno na razprodaji, ali z znižanjem , je po zakonu mogoče zamenjati, razen zaradi napake, zaradi katere je kupljeno in posebej označeno. No, kupec izbira: denar, zamenjava ali popust. Ampak to je iz ene druge teme.
Frina| mamamia je napisal/a: |
Saj vem, mogoče sem čudna, ampak imam nek svoj sistem dajanja v vrečko in me moti, če mi nekdo da oglato škatlo na sredo nakupovalne vrečke, ne pa na dno, ali da je večja konzerva na vrhu in podobno. V Hoferju so tako hitrio, da sproti komaj dajem v vrečke, zato vse kar zmečem v voziček in potem iz vozička lepo počasi zlagam v platneno nakupovalno vrečko (od Spara - ta je neuničljiva, tudi do deset kg stvari gre vanjo, pa ročaji ne popustijo) in posebno nakupovalno košaro. Se vam zdim čudna? mamamia |
Sasenka meni je pogledala v torbico samo zato, ker sem imela tako kot majhen ruzaček. Pa še to me ni razjezilo ampak način kako je to "zahtevala" od mene. Ker je bila ona tako zelo prijazna sem bila "prijazna" še jaz in ji pokazala vse šminke, ključe, denarnico... kar sem imela notri. A naj zato, ker njim ni všeč moja torbica nosim vse svoje stvari s seboj v rokah ali pa najbolje, da vse vključno z denarnico pustim doma? Sicer pa mene njihovi problemi s krajami ne zanimajo naj to uredijo tako, da poštenih kupcev ne obremenjujejo s tem. Potem pa je nabolje, da vsakega kupca slečejo do golega, pretresejo vse osebne stvari in naredijo še rentgen po možnosti, da jim ne bi kaj ukradel. Se pravi v trgovini imajo pravico, da pregledajo tvoje osebne stvari? Kakšno pravico imam potem jaz, ker so me pregledali po nepotrebnem. Pritožbo? Ali mogoče odškodnino za sekiranje? Ali bi morali biti lepo tiho in se celo zahvaliti za pregled. Ne vem no, ampak na tak način si pa res ne pridobivaš kupcev.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Jugoslovenka

Kruhove kroglice