Domači sladoled za vroče poletje
RadaJem, zaobljen rob pred šivanjem čisto malo zareži na vsakih 1-1,5 cm, nato zavihaj in zarobi. Tako se bo blago lahko lepo oblikovalo in ne bo štrlelo. Drugi način je z obrobnim trakom. Tega lahko kupiš ali izrežeš sama iz istega blaga tako, da ga režeš poševno, ne tako, kot je tkano blago. Obrobni trak daš na zunanjo stran ovratnika, sešiješ, obrneš na notranjo stran in narediš še en okrasni rob ali pa ga učvstriš s skritim šivom.
stanaČe režeš v smeri nitk, se "cufa".
Vprašanje za Veri.
Kako si kaj zadovoljna s svojo mašinco? Če bi kupovala še enkrat, bi kupila istega?
Prišel je namreč čas, ko si bom tudi jaz privoščila novega, he he....
PS: Kako pa kaj Ronja? Še malo, pa bo začela racati, a ne?! In glede na to, da te je veliko manj na Kulinariki, predvidevam, da je tudi živa!![]()
Lep pozdravček!
jasnaJa, seveda me zanimajo podrobnosti!
Priznam pa, da sem zmedena - opletilni, pokrivni, madonca, pa kdaj si se tega naučila?
V glavnem, imam staro Toyoto, navaden šivalni stroj. Drugače OK, ne šiva rad jeansa in drugih debelih večplastnih zadev.
In s to Bernino si me razdražila, a veš! Zdaj pa še to navdušenje!! Samo nečesa pa ne razumem. Zakaj rabiš še en stroj? Česa Bernina ne zna? Se pravi, da bom tudi jaz rabila še vedno tastarega?
Veri, razsvetli me, pliiiiiis!
Pa imaš tudi kakšne slikce tvojih umetnin? Saj veš, motivacija pa to...
jasnaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Domači sladoled za vroče poletje

Fokača s paradižnikom in timijanom