Torte iz modelov ponavadi niso zelo dobre, saj se ne dajo rezati in polniti, zato jih jaz uporabljam samo v primeru, da jih položim na drugo torto.
Obstaja pa tudi, recimo temu "pol 3D" varianta, ki jo jaz uporabljam, kadar želim narediti živali ali vsaj glave živali, pa nimam časa "kipariti" z biskvitom.
Spečeš navadno (širšo in nižjo) okroglo torto, prerežeš in namažeš s kremo, sadjem, etc... Nato spečeš precej manjšo torto, recimo 16 ali 14 cm, ter jo na vrhu obrežeš na okroglo. Položiš na sredo velike torte. Zopet namažeš. Tako dobiš glavo ovce.
Spečeš tortice v pekačih za muffine. Dve tortici položiš na dno torte za noge. Eno prerežeš na pol, ter položiš levo in desno od manjše torte za ušesa. Zdaj imaš osnovno obliko.
Narediš belo masleno kremo (lahko tudi smetano, ampak končni izdelek ni tako lep), del jo pobarvaš rjavo, del roza in del črno. Glavo namažeš z rjavo kremo, prav tako spodnji del nog. S črno in belo nabrizgaš oči, z roza pobarvaš notranji del ušes. Ostalo ovco (in obrobo ušes in nog) z velikim zvezdastim nastavkom nabrizgaš belo v obliki rozet, da dobiš vtis volne. Nabrizgaš repek. Narediš še črn smrček in roza usta, et voila, ovca je gotova.
Na ta način se z malo kreativnosti in poizkušanja dajo narediti skoraj vse živali, npr. krave, prašiči, levi, opice,..., za pikapolonice, želve in druge okrogle zadeve pa je postopek malce drugačen.
p.s. - upam, da se tole bere kolikor toliko razumljivo. Slike sicer nimam nobene, če pa želiš, mi pošlji zs, pa bom poskusila narisati vsaj osnovno konstrukcijo, če navodila niso dovolj razumljiva.
unicorn
Sporočilo je spremenil(a) unicorn dne 23. mar 2007 00:10:25