Album in zbirka

aknelab  

član od: 22.11.2006

sporočila: 288

tema odprta - 16. mar 2007 23:08 | ogledi: 4.478 | odgovori: 30

Pred nekaj dnevi sem pregledovala album stane.r, ki je bil v forumih že večkrat omenjen (http://www.kulinarika.net/forum/topic.asp?TOPIC_ID=9535) in se spraševala ali ima še kdo urejene fotografije, seveda s kulinarično tematiko, na podoben način. Rada bi občudovala vaše izdelke!

Kako pa imate urejene recepte?

Meni se namreč nabira gora fotokopij in izrezkov iz raznih revij in knjig, seveda so tu še tiskani recepti iz kulinarične Slovenije, pa da ne pozabim še na listke na hitro nakracanih receptov od kolegic, prijateljic ... (pomožnosti samo naslov in sestavine - brez postopka), ki sem jih včasih vestno prepisovala v rokovnike, sedaj pa ni več časa.

Potem so tu še knjige, revije...

Počasi mi že zmanjkuje prostora. In še en problem: večina receptov sploh ni bila preizkušenih in še sanja se mi ne kako naj pecivo izgleda. Včasih so že blizu koša za smeti, potem pa spet na polico. Mogoče mi še pridejo prav!?

Upam, da je pri vas boljše stanje!

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

16. mar 2007 23:20

Nekaj časa sem si jih zapisovala v blok in jih razvrščala glede na kategorijo. Nastalo je kar nekaj blokov. Naslednja faza je bila zvezek z spiralo. Vanj sem lepila recepte, ko je bilo pretesno-nekaj praznih listov v koš. Sedaj so spravljeni v wordu,ko potrebujem recept ga sprintam.Raje mam list od moke kakor računalnik. Sprintane spravljm, da vem kaj sem pekla, če bi ponovila recept.

gaja 1  

član od: 29.12.2006

sporočila: 378

17. mar 2007 7:32

Recepte si zapisujem v notes, zraven si pišem - dobro, ni dobro, preveč tega, onega, namesto tega dala to,...Potem imam pa še eno raztreščeno mapo z izrezki iz revij. Ta pa še čaka, na dobro voljo, da se jo bom enkrat usmilila

Cila  

član od: 5.10.2006

sporočila: 3768

17. mar 2007 9:16

Preizkušeni recepti v registratorju, ločeno po kategorijah, znotraj kategorij po abecedi. Da imam pri roki tudi, kadar mi računalnik ni na voljo.

Ostali recepti na računalniku, prav tako po kategorijah.

Slikam ne, kakšnih posebnih vizualnih umetnij ne uspem pripraviti, okusov se pa ne vidi.

 

Cila

val  

član od: 7.3.2006

sporočila: 665

17. mar 2007 10:46

jaz imam nekaj malenkosti v albumu,drugače imam pa 2 taka debela zvezka ,če si kaj moram notri zapisat,pa en fasckl z prozornimi mapcami v katiri so po tematiki zloženi receptri. http://www.moj-album.com/uredi/val2/4651504/ lp val

Kyara  

član od: 24.5.2006

sporočila: 2384

17. mar 2007 11:56

Moje recepte imam v zvezku, kjer so na začetku črke, tako da je vse lepo napisano po abecedi. (zraven pa moje pripombe) Tudi recepte s kulinarike imam sprintane in vložene v prosojne mapice v debeli mapi, lepo po abecedi.Tudi tu so zraven napisane moje pripombe, kot na primer, več tega, manj tega.... Izrezke iz revij in časopisov pa preluknjam in vlagam v posebno mapo. Edino ti so lepo po vrsti, kot sem jih izrezovala, nimam pa jih pregledno zložene. Doma pa še imam razno razne kartice, ki so jih prodajali po pošti. te so v lični kartonski škatli, obloženi s servietno tehniko, tako da je škatla tudi okras. Razne kuharske knjige pa so na posebnem regalu v kuhinji. Kyara

ena mš  

član od: 18.11.2006

sporočila: 1184

17. mar 2007 12:37

Val, to zame ni malenkost. Sama imam 2 ali 3 fotografije, počasi bo že. Imam problem, da pozabim slikat.

aknelab  

član od: 22.11.2006

sporočila: 288

17. mar 2007 20:32

Val, se strinjam s predhodnico. Že pri eni temi sem občudovala zadnji dve fotografiji oz. jih je bilo še več. http://ligojna.moj-album.com/album/4341049/ Za katero priložnost so bili narejeni ti kruhi s ptički? Imajo kakšen poseben pomen? Hvala za informacije. aknelab

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

17. mar 2007 23:51

Imam 7 fasciklov, brez razvrstitve, najstarejši datirajo v leto 1974.

Imam 4 zvezke, ovite v pralno samolepiljivo tapeto, v rokopisu. Popacano od maščob, pošpricano od jajčne zmesi, omislila sem si trakec, zdaj barvaste male nalepke ( se moderniziram). Recepti so oštevilčeni, tudi strani, vse vneseno v računalnik in razvrščeno po abecedi, da lažje najdem.

Je pa problem, moj rokopis, ker težko berem za sabo.

Stiskani recepti s kulinarike so v posebnem fasciklu, z motivom jagod, ki se da tudi obrisati z mokro krpo.

( Izbrskano v Intersparu !)

 

Frina

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

18. mar 2007 0:07

Uh, v kotu, kjer se stikajo knjižne police v naši dnevni sobi, je dovolj prostora za vse neurejene papirje....

 

Nekaj receptov imam v dveh rokovnikih - take, ki sem jih prej, ko še ni bilo računalnikov (že dolgo sem na svetu in v kuhinji, kaj???) dobivala od mame, tašče, tet in znank, ali izrezovala iz revij in zalepila; v novejšem rokovniku imam pa recepte, ki jih pišem na hitro, ko na primer kaj zanimivega vidim poTV; v tem rokovniku imam tudi seznam družb oziroma datumov, kdaj je bil kdo pri nas na obisku, ob kakšni priložnosti in kaj smo jedli (še sreča, drugače bi se kdaj že ponavljala); pa tudi ideje oziroma v kateri reviji je kaj posebnega, si tja zapišem.

 

V plastičnih mapah (še nič po fasciklih) imam zložene recepte za nekatere sladice, mesne jedi in podobno, ena je pa za vse, kar ne sodi v katero od drugih map;  v eni imam samo izrezke iz tujih revij.

 

Na računalniku pa imam popolno zmedo - v kakih treh direktorijih se brez  pravega reda valja na desetine receptov, s slikami in brez njih, razne zbirke receptov itd itd. Da je zmeda še večja, imam podobno stanje na službenem računalniku in na domačem, torej dvojni nered (da ne rečem na kvadrat...

 

Kerimam še deset dni lanskega dopusta, se nadejam, da bom teden porabila, da spravim reči v red.

 

Ampak kuharske knjige, te pa imam zložene na črto...Pa revije, vse lepo po zvrsteh ali letniki,odvisno, ali jih redno kupujem ali  le občasno...

 

Tako knjige kot  printi, izrezki in rokovniki pa so "markirani" z raznoraznimi sestavinami, ki brizgajo iz posod, v katerih se jedi pripravljajo....tako domače potem ta papir deluje, kajne? 

 

In pri vsakem receptu, ki ga preizkusim, naredim vsaj kljukico, včasih pa zraven še pripišem, ko naletim na kaj res dobrega.  Se pa praviloma spomnim vsakega recepta, ki sem ga kdaj preizkusila.

 

Mamamia 

mamamia

stana.r  

član od: 28.11.2004

sporočila: 2909

19. mar 2007 7:58

Kaj ne bo nihče več pokazal slikice? Jaz jih pa tako rada gledam  

 

stana

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti