Naši najbolj ponesrečeni nakupi

f0rk  

član od: 3.11.2011

sporočila: 68

26. jul 2012 10:33

marjja, pa le ni več tako zgrešen nakup

 

Pri nas imamo sokovnik in 3 sete za fondi - vse uporabljamo za nabiranje prahu se pa tolažim s tem, da je vse prišlo k hiši kot darilo in nismo imeli stroškov s tem

f0rk

marjja  

član od: 6.9.2011

sporočila: 2510

26. jul 2012 13:22

Ja, seveda, vse se reši, samo potrpljenje moraš imeti. ker predelavi sledi tudi temeljito čiščenje in "čiščenje" kuhinje, že letijo v smeti: zarjaveli modelčki za kekse (no, za fimo maso bodo Ok,) razne škatlice od margarine, sladoleda... toliko jih pa res ne rabim, škatle od jajc, pri mlinčku za kavo in ožemalniku še cincam, 2 (pre)stara piskra, ... ... ... ... ... ... ... in še veliko 3pik. 

Zgrešen nakup se je izkazal kot odličen!!!

marjja

f0rk  

član od: 3.11.2011

sporočila: 68

27. jul 2012 16:02

Če se boš odločila, da ti je mlinček za kavo odveč, se priporočam

f0rk

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

27. jul 2012 19:12

Hm. Tale ožemalnik se meni tudi zdi ponesrečena izbira. Smo ga dobili, pa smo ga uspeli v dnevu ali dveh "podariti" naprej. Me prav zanima, če ga kdo res uporablja... Morda za odtenek bolj uporabno: 1x sem dobila aparat za kokice. Ker sem takrat potrebovala bistveno bolj osnovne stvari, sem (čeprav se to najbrž ne spodobi) prosila darovalko za račun oz. menjavo za ...perilo...
No, s cunjami in čevlji je po moje pri nas ženskah itak največ zgrešenih nakupov...
Tudi sama pa močno pogrešam pri nas "garažne" razprodaje. Se mi zdi edino spodobno ob današnji količini proizvedenih stvari/ in smeti, da zadeve krožijo (pa da "klumpa" sploh ne kupujemo). Kar nekateri mečejo stran,  bi drugi prav koristno in z veseljem še uporabljali.

mali kuhar  

član od: 14.10.2011

sporočila: 748

28. jul 2012 14:22

mi smo za darilo dobili tisto napravo za hitro sekljanje ki jo oglašujejo na topshopu... stvar je skoraj neuporabna. pri sadju in zelenjavi se olupki zelo zatikajo za rezila, pri ribanju se kosi hrane zatikajo med luknjami ribežnika. skratka stvar ni to kar izgleda po TV.

mali kuhar

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

30. jul 2012 13:20

elaphus je napisal/a:

xxs je napisal/a:

 

 Fuk počasen, pa ful za pucat.



xxs

 

Svetovn!!!!!!

Za pirolizo ne vem (je pa ena pred mano napisala), izvlečna vodila so pa super!!!



cervus

Ups

 

xxs

xxs  

član od: 29.7.2009

sporočila: 171

30. jul 2012 13:29

kara je napisal/a:

XXS ali si tudi ti kupila tisti el. strojček za strganje in rezanje, ki se sedaj na veliko propagira?  Jaz sem seveda nasedla in dala 50 eur za nič. Lahko režeš res samo malo količino, pa še to ne vse. Jabolko mora biti recimo olupljeno, če ne se zatakne olup, enako ne moreš rezati čebulo, se zatakne itd. Res sem jezna nase

Frina, ti si pa iz Velenja???? Sem razrešila uganko???? Govoriš pa o strojčkih Pocajt, kajne?

Lep dan vsem na kulinariki!



kara

Ne vem, a je točno tisti - tak belo rdeč z barvnimi vstavki. Najprej ga je imela svakinja, zato sem ga nabavila. Pa ga skoraj ne uporabljam, ravno zato, ker se zelenjava zatika.

 

Pa še en tako malo ponesrečen nakup - oziroma je OK, amapk ima pomanjkljivosti. Kuhalna plošča s 5 kuhališli, od tega je pa 5 kuhališče samo za orhranjanje toplote in nima nobene funkcije. Žal sem imela pa odprtino že odrezano in si nisem mogla več premislit... Bi bilo bolje dat not 90 cm in plačat več kot pa plačat več za nič... Sploh sem pa ugotovila, da ponavadi 4 kuhališč niti ne rabim. Če pa kuham za nedeljsko kosilo, pa pol itak skuham prejšnji dan, ker ne maram tiste gužve potem tik pred kosilom... Juho, riž in kak krompir skuham en dan prej. Pol rabim pa še itak sam dve plošči.

 

Pa indukcija je sicer fajn, sam ravno ene super fajn nove posede ne primejo gor... Pa tudi džezva za kavo, ki je sicer za indukcijo, ampak je premajhna zgleda...

 

 

xxs

inya  

član od: 30.9.2004

sporočila: 18

30. jul 2012 13:50

Ej, punce, ste me nasmejale!

 

Jaz imam od "neuporabljanih" samo ogromen Gorenjev mixer (večdelni- za sokove delat in navadni za rezat...itd)

Uprabljam pa samo palični mešalnik (tudi za vlaganje omak poleti), imam tudi tiste del, ki seklja čebulo tako da so omake 123 gotove.

 

Hej kaj pa, če bi stvari potegnile iz omar, poslikale in naredile en tak internetni sejem? Mi ne diši pot v lj samo za to... ampak sem sigurna, da bi kaj kupila!

inya

_tisa_  

član od: 20.1.2010

sporočila: 343

31. jul 2012 18:03

O, fina ideja!

OlivaB  

član od: 5.7.2011

sporočila: 649

1. avg 2012 20:21

Punce, bravo za 'tiskarske škrate' 

Med pospravljanjem sem našla moj zgrešen lanskoletni nakup. Kupila sem obleko iz akrila in volne v umazano beli barvi. Kroj mi je bil fantastičen le meni željene barve niso imel (modra ali zelena). Zdaj pa ne vem s čim naj jo pobarvam, ker drugih barv kot so te za bombaž nisem našla. V beli pleteni obleki pa pozimi ne mislim paradirat 

Ideja z e-garažnimi razprodajami mi je pa všeč  Sicer na srečo nikoli nisem kupovala raznoraznih čudežnih srojčkov, se pa vseeno najde kar nekaj reči katerih nisem nikol uporabljala.

OlivaB

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

MOJ vrtrdkapica
Kaj jutri za kosilo?Dragička
Kaj danes za zajtrkjohana
malo za hecNikita
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti