Angleški kolač
Evo, mijamarija, poskrbim za teoretične osnove in naredim pripravo za delo (to je moje rutinsko vsakodnevno delo), dragička pa prevzame praktični del (saj ni, da bi jaz po njeni kuhinji šarila
).
Tiste, ki bi morebitni preostanek izdelkov pojedle, so se pa tudi že javile.
Dragička, če želiš, me lahko tudi napodiš ![]()
![]()
.
Vzemi namensko moko za vlečeno testo od Žita. To je tista modra embalaža z belimi pikicami. Uporabi recept, ki je na vrečki (jajca lahko izpustiš) in uspeh je zagotovljen. Jaz sem ga ravno danes delala in se je vleklo kot pesem. Ga pa zamesim z mikserjem, nato pa ga še ročno obdelam in mečem ob pult. Nato ga dam v vrečko, nalijem notri še olje (kar precej) in ga pustim ene par ur počivat.
Se mi zdi, da je uspeh vlečenega testa v moki. Z nekaterimi mokami enostavno ne uspe.
JulijaIvvi, pod tvoj preneseni recept se tudi jaz podpišem. In v to knjigo zelo rada pogledam tudi druge stvari.
Mijamarija, tudi jaz sprva nisem znala vlečenega testa narest pa me je ena simpatična gospodinja(kmetica) naučila spretnosti vlečenja testa. Najprej pripravim bolj mehko in voljno testo, ki ga pokrijem z ogreto keramično skledo in tako nekaj časa počiva. Potem testo zvalim na pomokan prtič (na kar odsluženo rjuho) in ga zvaljam v krog v debelini za noževo konico ali malo debeleje. Na to kanem dve do tri žlice olja, ki ga s koščkom testa premažem po celem krogu in še malček počakam. Potem začnem testo diagonalno vleči, sprva s hrbtno stranjo dlani, šele ko je že malo zvlečeno pa še s prsti in testo se vleče in vleče - po želji. Potem pod zvlečeno testo (ga dvignem pod robom) malo pihnem, da se naredi manjši balon, to pa zato da se hitreje posuši. Res pa je da je to treba nekje videti, potem pa je šala mala.
Veliko kulinaričnih užitkov.
mamkaMijamarija, poglej svojo zasebno pošto. Ker je bilo vlečeno testo do pred kake pol leta zame tudi en velik bav-bav, in mi je še sveže v spominu, kaj vse me je zafrkavalo, ti bo mogoče moj opis kaj v korist.
Lisa, meni je pomagalo Ivačičevo navodilo: vzdolžno razvaljaj, prečno raztegni. Če zvaljaš testo v en dooolg jezik (iz testa seveda, da ne bo pomote
), ga je potem poprek laže enakomerno raztegniti.
Lp
CilaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Angleški kolač

Bučke s sirom