Pad Thai
Naša tamala je zdaj stara 2 leti in tri mesece. Kaka v povprečju 2x na teden, včasih več, včasih manj. Jaz sem že skoraj doktorirala zraven te tegobe, poskusili smo že vse mogoče, zdaj smo se pač sprijaznili, da to pri njej tako pač je. Ko se pogovarjaš z drugimi starši, pa vidiš, da je to težava pri ogromno malčkih. Stvar se uredi nekje do 4. leta.
Lahko povem, kaj vse smo poskušali mi in kaj naj bi pomagalo. Seveda vse te metode še vedno s pridom uporabljamo.
- pitje vode (to pri naši tamali ni problem, ker spije cca. 2 litra na dan)
- sveže stisnjen pomarančni sok
- laneno seme: če je celo, ga čez noč namočiš, odcediš in daš piti laneno vodo, seme pa zamešaš v jogurt; ali pa ga zmleješ in daš v hrano kar tako. /1-2 mali žlički/
- suhe slive: isti potopek kot pri lanenem semenu, ali pa daš jesti kar suhe slive same brez namakanja /2-3 slive/
- jabolko na tešče, navrh pa jogurt
- jabolko naribaš in iztisneš sok. Pri jabolku moraš paziti, da ne oksidira, ker sicer zapira.
- močno sladkan kamilični čaj
- donat ali štefanov vrelec /1-2 dl na dan/
- sirup Isilax ali Portalak (lekarna) po navodilu na škatli
- čimbolj raznolika hrana
- v skrajnem primeru svečka
Mi smo pri naši tamali poskušali z vsem naštetim. Verjetno sem kaj celo pozabila. Še najbolj, se mi zdi, ji pomagajo suhe slive. Nekaj časa smo se strašno sekirali, zdaj pa smo se nekako sprijaznili, da tako pač je, saj sicer je popolnoma zdrava.
LP
Anja| lelči je napisal/a: |
| najprej lep pozdrav,sem nova čeprav vas spremljam že nekaj časa saj zelo rada kuham in pečem peciva,sedaj bom pa lahko še malo poklepetala. imam šest mesecev in pol starega sina ,pridno že jeva gosto hrano imava pa problem-zelo trdo blato in kakava vsak drugi dan.poskusila že vse mogoče kar je pač možno pa nič ne pomaga.ima kdo kakšen predlog. lelči |
Pri nas se je pa Nejc enostavno odločil, da ne bo več kakal. Mala trma, se je tega držal. Lani na morju. In vleklo se je do februarja letos. Mami in ati na kolenih, k psihologu po nasvete, jaz sem ga dobesedno izsiljevala s pomočjo pri pekariji. Nekajkrat so šli tudi na urgenco in so ga klistrirali. Ta mali
je izjavil, da se mu je vse skupaj doapdlo in da pride spet. Seveda je šel. Enkrat se je pa kar odločil in šel na školjko.
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pad Thai

Ameriška jabolčna pita (American apple pie )