Goveja juha z valjanimi rezanci
Unije poznam samo z morske plati, ko se iz Premanture s čolnom "zategnemo" na Lošinj ali pa mimo Unij in Lošinja dol proti jugu. Na Unijah so številni zalivi, v katerih se da sidrat, tako da otok poznam le po tej plati. Bi Veri veliko več vedela o tem otoku s kopenske strani, ona je tja hodila leta in leta. Vem le, da je redna trajektna povezava do Unij, da je otok vse prej kot obljuden, glede na pogled z morja pa tudi senca ne bi smela biti problem.
Mi nameravamo poleti (ali bolje midva, ker otroka bosta vsaj del dopusta preživela po svoje, z vrstniki kje drugje od naju) s čolnom okoli srednje dalmatinskih otokov, kakor bo pač naneslo. Če bo sreča, bi rada do Visa in LAstova, potem pa počasi nazaj proti severu, počivat v Premanturo (leta so tu, ni kaj...)
Mamamia
mamamia| tumpika je napisal/a: |
| Ka Koversada pri Vrsarju še obstaja in preko kere agencije se lahko prijavim za sobo. Če kera ve, pomagajte mi, prosim, ka nem brez veze letala po mesti. Ko potle me samo noge bolijo. Hvala! tumpika |
Ejjj, za tja pa tud žnurce ne boš rabila
Takoj ob Visu je, kolikor vem, Biševo, Lastovo je pa malo bolj, hm, vzhodno bi rekla tako na pamet, tja proti Korčuli, Hvaru. Molat je pa precej bolj severno, ob Istu, pa otok Vir je blizu.
Ampak saj te poti hitro minejo. In vožnja med otoki je tisto, kar naši otroci ne izpustijo med počitnicami, so pač s prijatelji en teden manj na morju.
se že veselim letošnjega dopusta. Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Goveja juha z valjanimi rezanci

Moj domači kruh