Ko je ravno govora o Premanturi- mi smo imeli svoj čas parcelo tam, na Kamenjaku. nepozabno. Predsvem pa robinzonsko (vodo smo si vozili iz kampa). Tam smo dopustovali osem let; vse do leta 91. Ko sem se z možem pred sedmimi leti iz firbčnosti odpravila tja, me je kar stisnilo pri srcu: rampa, kasirajo vstopnino, "naša plaža" pa premore mislim da celo tri kioske... v glavnem skomericalizirano in nič podobno kraju ko smo bili še skupaj v Jugi! (V čudovitem borovem gozdičku pa ne smemo niti kempirat, ker je zemlja v uporabi vojske.)
KSENJAKO, Otok Ćiovo je povezan s Trogirjem z ozkim mostom, kjer pogosto nastajajo ozka grla. Je pa trogir čudovito obmorsko mesto. Letovali smo v Kaštel Starem, vendar smo se zaradi umazanije hodili kopat na Čiovo. Na tem otoku so apartmajske hiše in vsaka si je uredila svojo "privatno plažo", ki je ponavadi ka preko ceste (ni pretirano prometna, če so otroci še zelo mali, pa za moj okus ni ravno idealno). Drugi del otočka pa premore prečudovite zalive, povsem naravne... raj na zemlji. Nekateri zalivčki v t.i. divjini pa premorejo kanček komercializacije: kiosk, improvizori terasa...tudi to po svoje paše.
Vsake oči imajo svojega malarja, je pa res, da je vse odvisno od potreb posameznika in ostalih članov s katerimi letujete , ter seveda od pričakovanj.
Mamamia, kje pa ste vi v Premanturi? Večina slovencev je v Hrastovcu. Me kar mika spet tista klima, čeprav prisegam na Dalmacijo... In ja, kdor pravi, da Makarska ni lepa, je pa res čudak!
LP
tabina
Sporočilo je spremenil(a) tabina dne 12. mar 2007 20:53:47
Sporočilo je spremenil(a) tabina dne 13. mar 2007 12:13:05