Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom
| val je napisal/a: |
| Mene pa zanima ,če kdo hodi ob Kolpo,to bi bilo enkrat za spremembo super? val |
Tatjana, kaj pa Unije ali Susak, si morda razmišljala o dopustovanju na katerem od teh dveh otokov? Za take variante, kot jih imate vi najraje, je tam raj na zemlji.
Mi sicer ne dopustujemo ves čas po tej varianti, ampak teden dni pa tudi, ko se s čolnom podamo na pot in spimo, kjer pač nanese, si na obali spečemo, kar se čez dan nalovi (ali pa jemo kaj iz zaloge, če ulova ni). Ni ga lepšega kot najti zalivček in zaspati ob šumenju morja, bodisi v čolnu bodisi na obali...Mamamia
mamamiaUnije poznam samo z morske plati, ko se iz Premanture s čolnom "zategnemo" na Lošinj ali pa mimo Unij in Lošinja dol proti jugu. Na Unijah so številni zalivi, v katerih se da sidrat, tako da otok poznam le po tej plati. Bi Veri veliko več vedela o tem otoku s kopenske strani, ona je tja hodila leta in leta. Vem le, da je redna trajektna povezava do Unij, da je otok vse prej kot obljuden, glede na pogled z morja pa tudi senca ne bi smela biti problem.
Mi nameravamo poleti (ali bolje midva, ker otroka bosta vsaj del dopusta preživela po svoje, z vrstniki kje drugje od naju) s čolnom okoli srednje dalmatinskih otokov, kakor bo pač naneslo. Če bo sreča, bi rada do Visa in LAstova, potem pa počasi nazaj proti severu, počivat v Premanturo (leta so tu, ni kaj...)
Mamamia
mamamiaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| malo za hec | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ploščati špageti s pestom iz bazilike in feferonov, šparglji in lososom

Slana pita (Salty pie)