Zdrava orehova potica
| Atina je napisal/a: |
| Še eno vprašanje: za kolikokrat imate eno isto olje? Kakšno uporabljate za cvrenje? Kaj storite z njim takrat, ko ni več uporabno? Ups, to so tri vprašanja :) Atina Sporočilo je spremenil(a) Atina dne 28. jan 2008 11:44:00 |
1 - uporabljam Frivita olje oz. kako drugo, ki ima precejšen delež arašidovega olja - menda bolje prenaša pregrevanje.
2 - eno in isto olje uporabljam, dokler ima prijeten vonj recimo 3 do 4x. Ponavadi so najprej krofi, potem zrezki ali ocvrti svaljki, ali sir ali kaj podobnega, nazadnje ribe
3 - po ribah gre v kanto, v kateri zbiram odpadno olje, ki ga odnesem v zbiralnico, takrat ko na terenu zbirajo nevarne odpadke. Praviloma to olje še prej precedim, gošča (drobtine itd.) gre v smeti.
CilaMogoče sem spregledala ...
Koliko olja se ( cm -- cca ) vlije v posodo za cvrtje krofov. Vsaka stvar je enkrat prvič, zato se bom morda tudi jaz opogumila in jih letos naredila sama.
kobra 1| katka lopatka je napisal/a: |
| Nisem mislila nič slabega, samo, da bi si olajšale delo, seveda pa vsak lahko uporablja svoje recepture. Tudi sama veliko stvari delam na svoj uveljavljen način, tako, da ni problema. S krofi pa imam itak težave hehe.
Za pusta pa otrokom ne dajem nič, v naši soseski otroci sprašujejo direktno za denar, že lani pa sem pisala, da sem stvari za pojest, ki sem jih dala, našla zavržene pred pragom hiše...
|
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Zdrava orehova potica

Svaljki v curry omaki z ohrovtom