Kitajski kruh
Tole je sicer že stara tema, ampak so tako nerodni odgovori, da bom napisal pravilnega, če bo še kdo kdaj bral (tako kot sem jaz).
Maslo ki je narejeno iz svežega surovega mleka-posneta smetana-se imenuje ČAJNO MASLO
Masloki je narejeno iz kislega mleka-pobrana smetana-se imenuje SUROVO MASLO.
marcelll
Svašta. Jaz sem na kmetih gor rasla pa se mi sanjalo ni o čajnem maslu, da bi ga pa iz kislega mleka delali pa tudi ne.
Čajno maslo je zato, ker so mu dodane mlečno kislinske bakterije.
mamamia
Marcelll, tole pa ne bo držalo:
maslo je maslo, pa naj bo narejeno iz sladke smetane, ki jo dobimo pri posnemanju prekuhanega mleka, lahko tudi iz neprekuhanega mleka, ali pa iz kisle smetane,ki jo posnamemo iz kislega mleka-tako maslo je malce bolj kiselkasto.
Da se pa imenuje čajno maslo je zato, ker mu dodajo mlečno kislinske bakterije ( kot je napisala mamamia ) in se zato lepše maže na kruh.
anibasJaz sem bila do sedaj vedno prepričana, da se maslo delale iz smetane, ki se naredi na vrhu kuhanega mleka. Zanimivo :) Mislim pa, da so masla, ki jih kupimo v trgovini narejena iz 'sladke' smetane, ker če moj ati poje drobtinico skisanega mlečnega izdelka (jogurt, skuta, sir,...) je celo noč veselica po wcju. Po maslu mu pa še nikoli ni bilo slabo.
LopatkaVse, kar ima oznako "čajno", naj bi bilo neke višje kvalitete.
lp
cervusKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Kitajski kruh

Princeske