Pomoč-nosečnost

Jelenckova  

član od: 30.3.2005

sporočila: 2053

12. maj 2009 14:57

Baje dobiš dnevno dovolj folne, če poješ 3 banane. Jelenckova

mizarka  

član od: 24.5.2006

sporočila: 988

12. maj 2009 17:33

Pri nobeni nosečnosti nisem jemala folne, pa je bilo vse ok. Tudi moj ginekolog ni bil navdušen za nobene tablete, ne za kalcijeve in magnezijeve, kot slišim nekatere , da jim ginekologi predpišejo takoj ko zanosijo. Pomembna je pravilna prehrana. Če bom napisala koliko procentov telo vsrka od ene tablete, bom spet nekomu stopila na žulj. Prepričajte se ali vam bodo tovrstna sintetična zdravila koristila ali škodovala.

lp

mizarka

Moycaa  

član od: 11.9.2004

sporočila: 738

13. maj 2009 8:39

Glede folne kisline - tablete moram jemati vsaj 2 meseca pred načrtovano zanositvijo in potem še celo nosečnost (imam še tablete proti epilepsiji) in mi je zdravnik zabičal, pravzaprav vsi trije - ginekolog, nevrolog in splošni zdravnik - "da se ne bi slučajno kaj prej igrala". Imam pa folacin, ki se dobi na recept. Prijateljica pa teh tablet sploh ni jemala, pa ima 3 zdrave otročke (nima nobenih drugih tablet). Tako da je odvisno od posameznice do posameznice. Če jemljete še kakšna druga zdravila, potem se obvezno ravnati po navodilih zdravnika. Moycaa

martinika  

član od: 12.2.2016

sporočila: 4

26. jul 2016 15:11

Pozdravljene vse.

Že v naprej se vam zahvaljujem za kaki nasvet oz. mnenje. Želim, da negativne komentarje obdržite zase. Stara bom 25 let z fantom sma kupila hišo in res, da sma si želela otroka vendar nisma se trudla kot se drugi sma si rekla če bo in če se bo prijelo se bo če ne pač ne. V glavnem maja sem zanosila in nisem znala, imela sem vse znake kot, da bom imela nasledni teden menstruacijo na nosečnost nisem niti pomislila. Julija sem naredila test, seveda bil pozitiven in vesela takoj sem povedala partnerju. Ugotovila sem da sem bila noseča že 2 meseca. Odločila sem se, da grem do G vendar takrat so bili na letnem dopustu. Takrat nisem vedela, da lahko grem tudi drugemu G zato sem se odločila, da počakam in pridem, ko bojo delali. Torej počakala sem teden dni in poklicala. Asistentka mi je rekla naj priden nasedni dan. Šla sem na pregled vesela, saj sem pričakovala neke dobrega ampak na žalost je bilo grozno. G mi je 2x dala ultrazvok nato pa samo rekla prekinit treba jaz sploh nisem dojela. Bila sem 3 mesece noseča in sem mogla v bolnico kjer sem ostala not in čakala dejansko na splav. Bilo je hudo, sedaj sem se odločila da menjam G in vas sprašujem ali ima katera G na Ptuju (----odstranjeno-------) v bolnišnici na Ptuju. Želela sem si drugega vendar trenutno noben ne jemlje pacientk. Odločila sem se tudi, da bom jemala tablete elevit za nadalno nosečnost ker so mi to v bolnišnici svetovali. 

 

Zanima pa še me naprej ker sem v velikih skrbeh jaz sem krvana skupina B negativna imela sem pa splav in so mi rekli v bolnišnici, da je možnost, da bo otrok imel posledice tega ( če je on bil pozitiven). Res, da sem dobila inekcijo glede tega. Pa vendar me zanima ali ima katera okrog tega kaj izkušenj. 

Hvala za mnenje in mogoče ne spada sem v to skupino zato se opravičujem vsem in ja prosim, da negativne komentarje obdržite zase, kajti v tem trenutku jih ne potrebujem. 



martinika

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12641

26. jul 2016 18:27

  Martinika, moje iskrene sozalje ob izgubi , svetujem ti, da si najdeš dobrega ginekologa, predvsem takšnega , ki ti bo svetoval strokovno, pa verjetno poslal tudi na kakšno preiskavo, da bo naslednja nosečnost potekala, tako, kot je treba.

mopsika

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15820

26. jul 2016 19:28

Če si ob splavu dobila rogam injekcijo, ki prepreči posledice pri naslednji nosečnosti (tudi jaz sem rh negativna in sem po porodu dobila injekcijo, ker sem rekla, da še nameravam imeti otoroka), potem ne bi smelo biti težav. Če ti je zdravnica po pregledu z Uz rekla, da je potrebna prekinitev, je za to že moral biti tehten razlog. In sem prpričana, da so ti ga tudi pojasnili, morda zaradi šoka nisi zbrano poslušala.

Zato se pozanimaj za ginekologe na Ptuju, se odloči za enega in mu vse zaupaj, prosi za pojasnila, razlago. Dvigni glavo, partner upam, da ti stoji ob strani, počakajta dva ali tri mesece pred ponovnim poskusom zanositve, potem pa kar pogumno. Tudi psihično stanje je zelo pomembno v situacjah, kot je tvoja, zato se vzami skupaj, kot rečemo na Štajerskem, dvigni glavo in hrabro naprej. S pozitivnim razmišljanjem se da veliko doseči, verjemi. 

KAr pogumno!

mamamia

Sashika  

član od: 29.3.2006

sporočila: 639

26. jul 2016 20:45

Govorim iz lastnih izkušenj - vem, da je Leonišče v LJ daleč, ampak so res profesionalni, poslušajo, tolažijo, skrbijo zate. Zelo so dosledni, natančni, po slabi izkušnji v CE (psihološko "svetovanje"po spontani prekinitvi nosečnosti katastrofalno) lahko rečem, da so v LJ izjemni. Z vseh vidikov. Tako medicinske sestre kot zdravniki, tako na urgenci, kot v Leonišču samem. 

Sama sem doživela dva spontana splava, niso prijetne stvari, drži se, upam, da čimprej najdeš zdravnika, ki te bo pripravljen poslušati in ti strokovno svetovati. Ravno pogovor mi je najbolj pomagal, seveda je ključna podpora partnerja, a vseeno je (vsaj meni bilo) pomembno slišati sočutje tudi od strokovnjaka. 

Predvsem pa, pusti času čas 

 

Saša

Trixi  

član od: 23.9.2003

sporočila: 15152

27. jul 2016 8:31

Martinika, žal mi je za tvojo izgubo, ampak se verjetno otroček ni pravilno razvijal in je bila to edina pot. Tudi jaz sem morala na čiščenje v 10 tednu, ker otrok ni imel srčnega utripa.  Sem v 6 tednu imela virozo z visoko vročino in kakor pravijo bi lahko bila posledica za razvoj otroka Je bilo zelo hudo za naju oba. Tudi moja dolgoletna priznana ginekologinja v Leonišču je odreagirala z besedami-ja to je pa za stran, kot da to ni otrok. Skratka tako sem bila prizadeta, da sem si poiskala drugo, ki me je potolažila in bodrila za naslednjo nosečnost, ki je bila pod nadzorom in sem rodila zdravega sina. Je pa vmes minilo nekaj časa, saj sva se posvetila drugim stvarem in se je zgodilo spontano.

Tablete elevit kar jemlji - folna kislina je zelo pomembna za razvoj otroka. Pa upam, da boš dobila kako priporočilo za kakšno dobro ginekologinjo v tvojemu okolišu, da ti bo na dosegu.Martinika čas bo naredil svoje, potolažita se in vse bo še dobro. Vsekakor pa pri ponovnemu obisku pri ginekologinju pretehtajte vse glede splava in napotke za naprej. Kolikor se spoznam na rh faktor je problem pri rh - mamicah in rh+ partnerjih. In če je otrok tudi rh+ lahko privede do predčasne odpovedi. Sedaj so te zaščitili z inekcijo, bo pa zelo pomembno kasneje, da te ginekologinja o vsem pouči, spremlja in poda vse napotke, da se bo otrok normalno razvijal.

Vso srečo!



Kjer je volja, tam je pot. Trixi

Sporočilo je spremenil(a) Trixi dne 27. 2016 08:42

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

27. jul 2016 15:30

Žal mi je za tvojo izgubo. Sama sem to večkrat dala skozi.

Če boš iskala novega ginekologa, upam, da boš zadovoljna z njim.

Žal je tako, da se je nosečnost mogla prekiniti, kako si ti slišala doktorjeve besede v danem trenutku, sama več. A vem, kako je, ko pričakuješ najlepše novice, potem te pa nasprotno oblije leden pot in vrtoglavica.

 

Z injekcijo za uravnavanje protiteles (ne vem če sem se prav izrazila) so te zaščitili. Zato je tudi tako pomembna informacija o krvni skupini ob splavih in porodih.

 

Folna kislina je ok, kar jemlji jo naprej, ne rabiš prekiniti.

Daj si čas za prebolevanje in ljubezen. Potem pa nadaljuj, ko se bosta odločila ponovno poiskusiti. Srečno.

 

 

NutellomAnka

anka  

član od: 7.9.2005

sporočila: 4627

27. jul 2016 15:46

Kar se pa tiče Leonišča, pa jaz iščem način, da bi šla od tam, torej iskala ginekologa drugje (Ljubljana, Domžale, Novo mesto, Postojna, ...). Izkušnje so pripeljale do tega. Blo je od pozitivnih do negativnih izkušenj, ampak počasi se odnosi tam odvijajo kot stroj, brezosebno in ne prisluhnejo pacientkam. Odvisno res od primera do primera.

 

 

NutellomAnka

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

malo za hecsijasaja
Kaj jutri za kosilo?johana
Kaj danes za zajtrkMajda Marianne
MOJ vrtmalaga
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti