Pica zvitki
doma sem med pospravljanjem po dolgem casu nasel tole pokrovko wonder cooker vendar se je
knjigica z recepti nekje zalozila...
lepo bi prosil ce jo ima kdo da bi mi jo poslikal, najbolj bi rabil recept za pico.
hvala
doma sem med pospravljanjem po dolgem casu nasel tole pokrovko wonder cooker vendar se je
lepo bi prosil ce jo ima kdo da bi mi jo poslikal, najbolj bi rabil recept za pico.
hvala
hvala
Naključno sem naletel na temo o tej čudežni pokrovki ki jo imamo že leta.
https://www.ebay.com/itm/152266751776
Ne spomnim se katerega leta smo jo nazadnje uporabljali. Da obstajajo posebej recepti zanjo nisem vedel. Vedno smo jo uporabljali kot navadno pokrovko vse dokler nismo nabavili steklene pokrovke z luknjico.
Prebral sem da se s pokrovko ustvarja nižja temperatura kar bi bilo glede na velike luknje in s tem izgube toplote logično. Če se zrezki pečejo pri nižji temperaturi bi rekel da je to slabše saj bi radi zrezke pekli ne pa kuhali.
Ker je za pico dobro da se peče pri čim višji temperaturi (kružna peč ima 600°C) mi ni jasno zakaj bi naj bila ta pokrovka dobra za pečenje pice.
Mi lahko kdo razloži fizikalni princip delovanja te pokrovke ali zakaj je boljša za pečenje in cvrtje?Je fora v tem da se skozi večje luknjice odvaja več vlage in je zato v hrani manj vode za kuhanje? Če bi bilo to res bi bila dovolj le odprtina na katerikoli pokrovki?
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| malo za hec | sijasaja |
| MOJ vrt | rimljanka |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pica zvitki

Bovla po kitajsko