Jaz sem kar nekaj let poizkušala delati potico, vsak nov recept sem preizkusila, pa brez uspeha. Se mi zdi, da je najpomembnejše, da vidiš kakšno mora izgledati testo. Po mnogih tako brezuspešnih poizkusih, sem enkrat sestro, ki ji je tašča spekla potico, prosila, da ji da recept, ker je bila potica tako dobra. Poklicala jo je po telefonu in mo povedala, da tašča ne more dati recepta, ker jo dela na pamet, da pa je pomembno, da ni testo pretrdo in se mora rok še malo prijemati. Pri vseh mojih poizkusih sem delala to napako, da je bilo testo takšno, da je fino šlo od posode. Sedaj, ko imam občutek glede trdote testa, pa je potica taprava

.
Ko pa sem dobila še en recept od prijateljice, po katerem zadnja leta pečem, pa je potica božanska: 1 dcl olja, 1jajce + 3 rumenjaki, 4 žlice sladkorja, 2 žlici kisle smetane, 3 dag kvasa, 2 - 4 dcl mleka + ruma (odvisno od suhosti moke), 60 dag moke (tip 400), sol. In to je to

. Poleti sem tako zamesila potico in jo pustila čez noč kar v mrzli pečici, zjutraj pa dala pečt in je bilo tudi v redu.
Da bi vsem, ki boste pekli potico, "ratala"

.