Kajenje - zaprosilo za nasvet

Lopatka  

član od: 28.4.2011

sporočila: 354

7. maj 2014 9:58

 Je pa res, da ni fajn ko te zjutraj (oz. sredi noči) zbudi traktor pred hišo. Vseeno pa mi je to ljubše kot razgrajanje otrok v stanovanju nad mojim... ;) Pa tudi kajenje soseda, ki zasmradi pol bloka. Res se ne želim videt njegovih pljuč.

Lopatka

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12681

7. maj 2014 11:39

Tudi jaz kadim že mnogo let in nimam namena,da bi nehala kaditi. Vem,da si uničujem zdravje, vendar škodujem samo sebi,pomislite na pijance, ki pa res škodujejo sebi in svoji družini, saj vemo kakšne so usode takšnih družin. Če ne bi kadila,pa bi ta denar porabila za kaj drugega, moram pa povedati, da tudi mož kadi, vendar ne pije nobenega alkohola, kar bi bilo hujše zlo in verjetno tudi več porabljenega denarja.

mopsika

Loni  

član od: 12.12.2001

sporočila: 7859

7. maj 2014 13:12

kozamurnik, beri še malo med vrsticami, letelo je na to, da tudi v hišah ni vse zlato. Po letih bivanja v blokih moram reči, da po tednu bivanja v hiši ne grem nazaj. Že v študentu so kadili dobesedno pod oknom moje sobe.

Lopatka, ne boš verjela, sem bila že pokonci in sem sprehajala psičko, sva ravno prilomastili iz gmajne in sem mislila, da imam privide. Čeprav imaš prav, to je čisto nekaj drugega kot pa sostanovalci v bloku, tu imamo samo ene sosede, pa še teh kot da jih ni.

Kaditi pa so pri nas že dolgo nazaj vsi nehali. Kar tako, čez noč.

Loni Makaroni

mišzmoke  

član od: 28.8.2010

sporočila: 4528

7. maj 2014 13:14

mopsika, oprosti, ker motim, a nisi rekla, da je tvoj mož preživel infarkt?

lp

mzm

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12681

7. maj 2014 13:25

Vendar ne zaradi cigaret, pač pa zaradi žalosti, kajenje pa je zelo omejil, saj ne moreš kar čez noč prenehati, tudi vsi njegovi zdravniki so bili mnenja, da je infarkt bil posledica stresa in nobeden mu ni prepovedal kajenja.

mopsika

frina  

član od: 8.5.2005

sporočila: 3472

7. maj 2014 14:08

Sama ne kadim, vendar sem iz družine verižnih kadilcev. Tudi priženjena svakinja je toliko kadila, dokler zaradi dela v bolnici ni bila prisiljena prenehati. Videla sem njen odvajalni sindrom.

Brat je pred kratkim umrl zaradi raka na pljučih. Oče zaradi infarkta. Mama pa še vedno kadi.

Kot pasivni kadilec sem mnogo delovnih let predihala v pisarni s kadilci in na sestankih z hudimi kadilci. Včasih pomislim, kakšna so kaj moja pljuča.

Kadi tudi moja mama. Hudo. Vendar ne more nehati niti po sinovi smrti, niti zaradi male vnukinje, kjer se sicer odstrani in mojega hudega kašlja. Ne vem, kakšna je ta razvada, vendar mora biti res hudo, če se ne moreš odreči zanesljivi škodi na zdravju. Mogoče bodo vendarle naši način, da bo to lažje. Hvaležna sem za zakon, ki ne dovoli kajenja na delovnem mestu, v lokalih in še kje.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

F r i n a

Vanja_v_ZDA  

član od: 14.11.2008

sporočila: 6079

7. maj 2014 14:44

mopsika je napisal/a:

kajenje pa je zelo omejil, saj ne moreš kar čez noč prenehati,


mopsika

 

Lahko.

Sama sicer nisem nikoli kadila, je pa moj oče, ko je imel infarkt, odložil cigareto in nobene več prižgal. Potem sem imela v LJ sodelavko, ki so ji zdravniki svetovali, da bi morala nehat kadit in je odprto škatlo cigaret kar tam pustila in nehala. Poznam še zgodbe nekaj drugih bolj ali manj naključnih znancevin sodelavcem, ki so prav tako odnehali s kanejnjem čez noč. Se da.

 

Vanja

elaphus  

član od: 27.9.2002

sporočila: 6945

7. maj 2014 14:54

mopsika je napisal/a:

Tudi jaz kadim že mnogo let in nimam namena,da bi nehala kaditi. Vem,da si uničujem zdravje, vendar škodujem samo sebi......

mopsika

No ja, pasivni kadilci zraven tebe verjetno ne ploskajo z ušesi od veselja, da so prisiljeni v to vlogo.

lp

cervus

johana  

član od: 5.3.2014

sporočila: 12681

7. maj 2014 15:06

Nimam pasivnih kadilcev, ko pa sem hodila v službo, sem se vedno odmaknila od sodelavk, sem pa tudi jaz pozitivno sprejela,da se več ne kadi v javnih prostorih, kot kadilko pa me najbolj užalosti, ko vidim nosečnice,ki kadijo, sama v nosečnosti niti pomislila nisem na cigarete, mož pa v moji prisotnosti ni kadil, niti se ni nikoli kadilo v prisotnosti otrok. Še enkrat bi povdarila, da pomislite, koliko gorja doživljajo žene in otroci alkoholikov, kadilci res ne povzročamo gorja, kajenje je le ena izmed grdih razvad, alkohol pa povzroča tragedije.

mopsika

Riddle  

član od: 15.1.2009

sporočila: 418

7. maj 2014 15:26

Da se še jaz oglasim. Sama že leta kadim. Nimam namena nehati. Ne bom. Dokler mi ne bo naredilo klik v glavi, tako, kot je pred leti možu. Ni kadil 10 mesecev, je pa bil to trenutek v življenju, ki mu je požiral živce, ker je mene takrat mahnilo po zdravju. Kajenje mu je priporočila osebna zdravnica, ker je bil baje premlad za tablete za živce, in je bilo bolje, da je ponovno začel kaditi. Kadi še danes, kljub dvema preživetima infarktoma. Pri prvem je imel tudi hudo bakterijsko pljučnico in mu cigarete niso dišale, pa mu je zdravnica ponovno priporočila vsaj 3 cigarete na dan, glede na to, da že leta kadi. 

Kdo je imel prav in kdo ne, ne bomo analizirali. Glavno je, da je danes živ in oba veselo puhava oblačke nama dišečega dima. Se pa umikava nekadilcev in tudi nama odgovarja nova ureditev, da se v lokalih ne kadi. O tem, da prav nekadilci zasedajo večino zunanjih miz, pa ne bom.

Upam, da ne bo frčalo perje.

Lp od R.

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti