Malo prebiram stare forume, ker sem se že ogromno naučila od tu. Ne vem ali sem samo jaz -37 l)tako "zaostala", če pa je še kakšen tak, pa naj od zdaj naprej ve. Namreč šele lani spomladi sem prvič v življenju probala res domače olivno olje (mož je bil preko posl.partnerja povabljen na obiranje oliv nekam v KP). Seveda so mu potem čez čas dali tudi zaslužek, domače olje. Jaz sem do takrat vedela, da je oljčno olje zelo zdravo, samo sem vedno kupovala v trgovini. Ko pa sem probala domače olje, vam ne morem povedat kakšna razlika je to. Tisto kupivno ima ogaben vonj, tudi ko ga vliješ na solato, se bolj prime sklede kot solate. Domače pa ima prijeten vonj po sveže pokošeni travici, okus pa božanski. Od takrat naprej vse delamo na domačem olivnem olju, tako je dobro, da vam ne morem povedat. Včasih ga tudi pomočim v kruh in pojem kakšen košček. Kasneje smo ga dobili iz okolice Umaga, preko drugega posl.partnerja in je še boljši (pravijo da mora biti uležan). Potrudite se, poiščite res 100 % domače olje, naj vam ne bo žal 10 Eur za liter, ker se res splača.
ann