Sadne rezine s slivami
| maxmonka je napisal/a: |
| VilmaS, tudi jaz sem iz Kandije-Grm - Nad mlini, kje pa ste vi bili doma prej, če lahko izvem?maxmonka |
RECEPT
Dolenjske kepe
25 dag govejega stegna, 25 dag telečjega plečeta, 25 dag svežega sinjskega vratu, 1 žemlja, malo mleka za navlaženje žemlje, 5 dag čebule, 5 dag maščobe, strok česna, 1 jajce, sol, poper, 2 dag moke
Testo za paniranje: 1 dl mleka, ščepec soli, 2 rumenjaka, 10 dag mehke moke, 1 beljak, olje za cvrenje
Vse tri vrste mesa zmeljemo, žemljo namočimo v mleku, ožmemo in dodamo mesu. Zmes zabelimo z drobno sesekljano in prepraženo čebulo. Primešamo rumenjak, strt česen, začimbe in moko. Zmes dobro premešamo in iz nje oblikujemo srednje velike mesne cmoke - kepe, jih povaljamo v moki in paniramo v žvrkljanem testu, ter ocvremo v ne prevročem olju. Testo za paniranje naj počiva vsaj eno uro, preden ga uporabimo.
Ocvrte kepe ponudimo s krompirjevo ali paradižnikovo solato kot samostojno jed za malico.
kresnica
kresnica, lepo, da si napisala recept, a v sedmih letih, odkar je bila debata sklenjena, ga je katera verjetno že kje našla? ![]()
Še vedno ga ni v rubriki Recepti. Objavi ga prosim!
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sadne rezine s slivami

Rogljič Croque Madame