Alergija na materino mleko

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

8. nov 2006 19:05

Moj vnuček je imel take težave kot opisuješ in ugotovili so atopični dermatitis z alergijo na jajca in mleko. Bil je polno dojen in mamica je morala uživat dietno hrano. To pa pomeni, da je morala črtat iz prehrane jajca, mleko in vsa živila, ki ju vsebujejo. Skratka prebrati je treba vse sestavine. Cello vsak kruh ni primeren.Skratka jajc in mleka ni smelo biti v živilu niti v sledeh!!! Nam so rekli prav tako kot je ena že omenila, da se zadeva lahko razvije v astmo. Dobil je neko mazilo, ki je sicer pomagalo, vendar z uporabo tanjšalo kožo, kar je dvorezen meč.Seveda ga potem niso uporabljali.Uporabljali so kar jekoderm, ta je najboljši. Pomaga tudi to, da kaneš nekaj kapljic dobrega oljčnega olja v vodo za kopel. Poleti je bilo najslabše (kljub zelo strogi dieti), ko se je potil , se je še praskal. Otroku pa nikoli ne moreš ostriči nohtov do živega.En dan, ko sem ga čuvala, sem se od žalosti kar zjokala. Se je pa že pred tem dogodkom zdravil z bioresonanco in je zadevo precej izboljšalo, povsem ozdravilo pa ne. Po novem letu smo se začeli zdraviti tudi homeopatsko .Na zadnjih pregledih pri alergologu pa so bili izvidi negativni.To sicer še ne pomeni da je že zdrav in tudi dieto moramo zaenkrat še držat, ampak velik napredek. Dieta je še najmanjši problem, ko se enkrat navadiš na njo. Imaš kar nekaj receptov v bazi. Na tvojem mestu bi najprej obiskala arelgologa, potem pa stroga dieta. Dojenje pa na noben način ne ukinjaj. Veliko veselja z malčkom ti želim Aki

Sy  

član od: 11.12.2003

sporočila: 1057

9. nov 2006 10:42

Js pa pri sinu nisem mogla uporabljat jekoderma, ker je bil alergičen na ribe. Za to alergijo sem izvedela kasneje, sama pa sem že takoj opazila reakcijo na mazilo - rdeča koža, ki nekako izstopi ven, hrapava. Pri sinu sem vedno ugotovila, ali je trenutvno "v reakciji" na kakšno hrano, ki jo je pojedel, po nogicah. Pobožala sem ga od gležnja proti kolenom - in če je bila koža hrapava, je pomenilo, da je alergična reakcija na nekaj. To je bil prvi znak. Tudi takrat, ko je pojedel nečesa tako malo, da ni prišlo do resnejših izpuščajev.

aki  

član od: 23.4.2004

sporočila: 1330

9. nov 2006 13:13

Sy, kako pa je zdaj z Adamom.? Aki

tilenboc  

član od: 30.6.2004

sporočila: 221

11. dec 2006 10:05

Pozdravljeni! Moram povedati, da sem na dieti že en mesec, ne uživam popolnoma nobenega mleka in mlečnih izdelkov, otrok noma več nobenih izpuščajev. Tako da še enkrat vsem hvala za nasvete.

marelica  

član od: 27.8.2005

sporočila: 1398

11. dec 2006 15:41

Ker je verjetno vzrok mleko, bodi potem zelo previdna pri uvajanju le tega in jajc. Baje, če so težave z mlekom, so rade težave tudi z jajci. Posvetuj se s pediatrom. marelica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Trixi
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti