Pita z vanilijevo kremo
Mi “crema pasticcera” delamo iz : ½ litra mleka, 2 jajc, 2 žlic sladkorja, 2 žlic moke in limonine lupine ; jajca in sladkor malo stepemo , dodamo izmenoma moko in mleko (da ne nastanejo grudice). Kremo segrejemo skupaj z limonino lupinico in medtem stalno mešamo -ne sme vret, ampak nekaj minut “brbotat”. Ohladimo tako da na površju stresemo malo sladkorja v prahu ali vsako toliko mešamo (da ne nastane “skorjica”).
LP
luna72
Pozdravljene!
Pppp ali pa mi lahko tudi kdo drug pove; če dam na pito takšen preliv kot ga je opisala pppp (všeč mi je vse kar je z vanilijo) ali lahko dam jagode na ta preliv tik pred koncem pečenja ali jih moram zamešati v kremo (nabrala sem jih celo skledo).
Hvala.
gobica1402 gobica1402,jaz bi jagode dala na koncu, po vrhu, preden das krostato v hladilnik.Tako je tudi izgled lep in se okusi ne mesajo.
Ne vem sicer,kaksna je bila tista crostata, vendar na nasem koncu delamo pite z jabolki takole:
http://www.kucinare.it/user/ricetta.aspx?idricetta=7 torej testo ,potem kremo in na vrhu na tanke krhlje narezanan jabolka.Lahko na koncu, ko je ze peceno,namazes se cisto malo zelatine,da se sveti.
Ce das nadev v sredino, ne bo krhko,ampak rata bolj pocasto.Sicer pa je veliko razlicic te torte in so vse dobre...
Lp lucka
Sporočilo je spremenil(a) lucka52 dne 17. jun 2008 16:35:10
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Cmočki šarenke v žametni bučni juhi

Rezanci Tagliatelle na bolonjski način