član od 20066302 sporočil
giorgio401,
se opravičujem za devanje nasvetov o uporabi računalnika, res si iskala recept, ne način kako priti do njega.
Glede baklav pa še to: meni nekaj časa niso uspevale, ko sem delal sam testo, in sicer zato ker nisem imel potrpljenja, da ga malo posušim ( kot je zapisala mamazeljka ), problem je bil to spečt. Ko sem začel delati od kupljenega testa imam brezhibne baklave. Če veliko različnih receptov prebereš, lahko te mal zavede: v osnovi je baklava nekaj ( po moje 10 - 20 ) plasti vlečenega testa, nekje vmes pa so ( mleti ) orehi, običajeno narezano na kvadrate ali ( meni ljubše ) rombe, po pečenju zalito s sladkorjem in vodo. To je osnova vse ostalo so variacije na isto temo.
Predvidevam, da živiš v Italiji, in ni mi znano a se tam ( tako kot pri nam ) dobi vlečeno testo v vsaki samopostrežbi, če se, potem imaš baklave zelo hitro pripravljene. Če se ne dobi v samopostrežbah, verjetno se dobi v trgovinah z orientalnimi potrebščinami ( po grško se reče " filo ", po turško " jufka ", po arabsko ajeen )
bodi lepo pozdravljena ( veliko uspeha s baklavami )
ežoj