Oh te tašče
Bi rekla, da je med snahami in taščami tako kot med vsemi drugimi ljudmi: eni smo si na prvi pogled všeč, ene vzljubimo šele čez čas, enih nikdar, do enih smo ravnodušni, z drugimi se spet od prvega trenutka ne moremo niti videti....Pri odnosu tašča - snaha je problem v tem, ker obstaja en "skupni subjekt poželenja" (ki pa je včasih zgolj objekt za dokazovanje moči), ki ga nobena stran ne želi prepustiti drugi, objekt ali subjekt pa je vedno med kladivom in nakovalom.
Kakorkoli, vsaka medalja ima dve palti, kot je rekla dragička, bolj subtilno, kot je napsiala lučka52, pa je že težko napisati. Ene imamo srečo in se s taščami razumemo kot z materami, ene te sreče nimajo. Verjamem, da je včasih pretežni del krivde (pogojno govorim o krivdi) lahko na eni sami strani, večinoma pa vsak nekaj pripomore tako k dobrim kot k slabim odnosom. Od nas je odvisno, kaj želimo doseči, koliko smo v to pripravljeni vložiti, seveda upoštevajoč vse okoliščine. In može tu prevečkrat puščamo ob strani. Oni so tisti, ki se morajo izreči v konfliktni situaciji in če ne zmorejo vzpostaviti stanja znosnosti med materjo in ženo, ga je treba postaviti pred neka dejstva. Saj je enako z ljubicami: žene se bodejo z njimi za tisti skupek mišičevja in kosti, moški se počutijo kot petelini, ker se za njih bije boj. Namesto da se jeza žena usmeri na njih, ker oni so tisti, ki na koncu izbirajo in rečejo eni ali drugi strani da ali ne.
Mamamia
mamamiaTudi jaz nisem hotela na to temo nič napisati, pa bom vseeno.
9 let sem-smo živeli pri tašči,kljub temu, da sem imela svoje gospodinjstvo nisem imela miru.Ko sem prišla iz službe sem noro hitela pripravljati kosilo do 17 ure ko je prišel mož, ker je potem takoj šel naprej.Otroci seveda jokali, ko so prišli z vrtca bi viseli samo na meni , takrat sem imela dve deklice.Ko je prišel mož domov je tašča VEDNO z nadstropja( mi smo bili spodaj) zaklicala" ali boš jedel......(karkoli je pač bilo)" NIKOLI ali BOSTE , samo ali BOŠ. Vzel je lonec in po stopnicah gor.....Enkrat se ojunačim in vpračam kam greš.Grem po zelje, papriko, golaž karkoli je pač bilo.Ti kar pojdi, samo zložim v kovček in grem, če slučajno ne veš ti kuham jaz... Približno tako. Od takrat ni šel nikoli več po hrano, kljub temu, da je vsak dan znova vabila le njega.
Vedno je vedela kaj imam v hladilniku, najbrž je dopoldan ko sem bila v službi hodila po najinem stanovanju.
Ker mi gre tehnika od rok, sem nekako usposobila najina vrat da so se lahko zaklepala.V hiši je bil pravi
.Jaz pa sem vstrajala z zaklepanjem, potem pa se je nekako umirilo, razen tega , da je otrokom govorila kakšno mamico imajo zaradi katerega imam včasih še sedaj težave.
Lotti temeljito se pogovori s svojim partnerjem, Škoda je sicer zveze , ki je lahko dobra, da bi se zaradi tega razdrla.Skupaj postavite meje, gotovo se da namestiti tudi kakšna dodatna vrata , ki bodo pomenila vajino zasebnost.
Če pomislim nazaj bi naredila strašansko napako. če bi se takrat razšla.Šele sedaj ko sva na svojem se prav čutiva in sva si podarila še dva sončka, tako da se imamo res lepo in se imamo radi.
Zberi toliko poguma in se postavi zase pri tem pa si ne pusti da te ranijo.
LP
mizarkaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Polnozrnati peresniki z omako iz bučk, čebule in mandljev

Rogljič Croque Madame