Lasagna
tudi jaz testene plasti vedno kuham, čeprav piše, da ni treba. Če jih vsaj malo ne skuhaš, so trde.
Taka je vsaj moja izkušnja in sicer ne glede na to koliko bešamela in sira je na vrhu.
lp veverica cakJe pa res tudi to, da nekateri v Italiji naravnsot obozujejo zgornjo zapeceno plast. Seveda ne sme biti zazgana, mora biti le dobra hrustljava skorjica. Zadnjo sva z mozem naredila za novoletno zabavo v sluzbi (seveda testenine narejene doma) in je bila super. Na vrhu je bilo samo malo raguja in besamela, pa seveda potreseno z dobrim parmezanom. Pecem nikoli ne v prevec vroci pecici (najvec 175C). Se vedno je izpadla super!
Srecno in LP
Jaz pa pečem tisto iz baze 'hitra lazanja', ki je brez bešamela. Testenin ne kuham.
AtinaMogoče hecno vprašanje:
ko gledam Youtube lasagne, se sir tako fantastično vleče!
Kateri sir uporabiti? Za na pico mi je najboljša gauda, ker se lepo zapeče in se ne raztopi preveč, za lasagno pa bi želela ravno obratno. Hvala za namige
Nataša
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Izpostavljeno

Forumi (vroče teme)
| Kaj jutri za kosilo? | NENA58 |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Video recepti

Hoppy brioš

Raca z rezanci na azijski način