član od 20061056 sporočil
Zaenkrat odgovor v grobem, ker sem slučajno v isti situaciji, saj nameravam obnoviti staro hišo in je na steni že od "pamtiveka" elektrika za cel okraj (tako so delali prej, ko niso postavljali drog na vsak ovinek ampak so enostavno uporabili kakšno hišo za oporo); kakorkoli, na elektro podjetje in okrajnega elektro nadzornika naslovi dopis (lahko spodaj napišeš v vednost), opiši situacijo, posebej opozori na to, da soglasja niso bila pridobljena, poudari, da obstaja nevarnost za ljudi v zvezi odmiranja drevesa in zaradi njegovega podrtja.
Stroški NE BREMENIJO tebe ampak omenjeno elektro podjetje. Tako je in ne se pustit nasankat. Če želijo oziroma je nemogoče postaviti drog izven tvojega zemljišča, potem so ti dolžni tudi povrniti strošek za zemljišče.
VSA ta podjetja se najprej vedejo tako nerodno, ker verjetno menijo, da ljudje ne vedo svojih pravic. Opozori jih tudi, da jih boš prijavila na inšpektorat, saj, kolikor vidim, je glede škodljivosti njihovih načinov distribucije energije, ogroženost tudi za okolje in tam živeče.
V kolikor želiš, da podpreva zadevo s kakšnimi sklici na zakonska določila, potem mi prosim javi. Te zadeve moram pač pogledati v literaturo, da ne bi navedla kaj neprimernega. V glavnem pa je tak argument kot ga že imaš v roki popolnoma zadoščujoč. Verjemi pa, da jih za odgovor moraš podrezat in vsekakor poslati priporočeno, ker je pošta le pošta in je včasih prav nerodno, ko pristane v okroglem fasciklu pod mizo.
Lepo se imej in mi javi na forum!
mala palčica pa spet poje svoje pesmice, no pa gremo še en krog po sobi.... ha ha
titta