Ameriška jabolčna pita (American apple pie )
| tumpika je napisal/a: |
| Jože v rikverci,
samo naj mi kera ke reče, te pam začela v kitajščini pisat, pa jo vidle vraga |
Moj stari oče je bil fant od fare.Neznansko rada sem ga poslušala, ko je pripovedoval zgodbe.Enkrat je razlagal, kako se je vračal iz ene vasi domov skozi gozd.Bil je šuštar ( čevljar) in včasih so šuštarji hodili na dom popravljat ali pa delat čevlje.Seveda ga je imel tudi malo pod kapo, lahko pa tudi preveč, kdo bi vedel.No, ko je takole švedral skozi gozd proti domači vasi, je pred sabo zagledal trugo in sveče ob njej.Morda kakšnih sto metrov pred njim. A vas je že kaj strah?
Bila je svetla noč, luna je razsvetljevala okolico.Ker je bil človek, ki se ni bal niti hudiča, tako mi je zatrjeval, je pogumno korakal proti trugi.In bolj ko se ji je približeval, bolj je postajala podobna veliki beli skali, ki so jo obdajale neke rože, ki so se čudežno spremenile iz sveč.Na to se velikokrat spomnim, kadar me je strah.Oz.kadar me je bilo strah.Zdaj me že dolgo ni nikogar ali ničesar več strah, razen naših gospodarstvenikov in politikov.![]()
Večkrat sem bila v mladosti v prelepi Beli Krajini.Tam so pa pripovedovali take zgodbe, da mi gredo še danes lasje pokonci.V stilu kot je Vikici pripovedovala mama.
Vraže na Slovenskem pa vedno izreče moj mož, če kdaj izustim kakšno tako v stilu prekrižanih rok.
![]()
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | Venturini |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Ameriška jabolčna pita (American apple pie )

Tajski rdeči curry