Dušeno sladko zelje
ksenjako ali mi lahko poveš , če se pri Goljatu še da kaj dobiti, ali še dela????
sladkajmo seGlede prve zadeve bi ti rekla, vaja dela mojstra - zvaljati čimbolj enakomerna svaljka in ju čimbolj enakomerno preplesti. Če ti ne uspe, lahko zakriješ tudi s trakom tičino mase, ki ga odrežeš z nožem, z enim svaljkom, v katerega potem vtisneš še luknjice, narediš kroglice...
Če delaš dvonadstropno torto, narediš razlike vsaj za 5 cm, oz. odvisno od velikosti. Če imaš premer 20 cm, narediš zgornjo npr. 15 cm.
Razrežeš najprej zgornjo torto, potem pa spodnjo.
matildaNajprej razrežeš zgornjo, ki jo pustiš kar na spodnji torti. Zaradi rezanja se nebi smela pomečkati.
Jaz noža nikoli ne pomakam v vodo, ker naredim tudi tako čvrsto kremo, da ne ostaja na nožu.
Dvonadstropna torta bo vsekakor dovolj za 45 ljudi, seveda je odvisno, kako veliki bosta torti. Ne poznam točno kakšne mere morajo biti za tako število ljudi, ampak jaz bi poskusila s 30 in 25 cm, lahko narediš pa tudi malo višji torti, pa narežeš tanjše rezine.
matildaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Dušeno sladko zelje

Palačinke z gobami in ajdovo kašo