Pašta s pivom in slanino
Ker imamo malo zemlje, je za nas zanimiv zgodnji krompir. Sadili smo Maris Bard, ki ga obožujejo strune in je v resnici ves preluknjan.
Letos imamo posajen kifeljček, čaka pa še Romano, ki ga strune menda ne marajo.
Kupujemo vedno semenski krompir, ki da večji pridelek, ker je pač zemljo treba izkoristit.
Moji ne marajo rumenega krompirja, ki se jim zdi za prašiče, tudi ne izbiramo glede na uporabo. Ne poznam nikogar, ki bi imel posebej krompir za eno pripravo in posebej za drugo. Pri nas nameč prinesemo iz kleti tisti krompir, ki je na vrsti. Drobcenega damo običajno komu, ki ima čuneke.
Smo pa red leti sadili krompir na francoski način. Krompir smo položili na zrahljano zemljo in pokrili s pol metra sena. Nič okopavanja, nič osipanja, krasni pridelek, čist krompir. PA sosednje z rešeptllini, ki so gledali čudo. Šele po nekajtedenskem preverjanju skozi leče so poklicali, kaj se gremo.
F r i n a
No, za tiste, ki znajo nemško, na tejle strani sem spomladi pasla oči. Krompirja nisem naročila, ker je predraga poštnina, sicer imajo pa čez 100 sort, tudi take z rdečim in vijoličnim mesom... Za vsakega tudi piše, ali je bolj čvrst ali bolj mehak, tako da bi res moralo biti kaj za vsak okus...
http://www.garden-shopping.de/shop/download/kar
http://www.garden-shopping.de/shop/customer/hom
Nasja
Sporočilo je spremenil(a) Nasja dne 04. apr 2008 15:29:26| breskva je napisal/a: |
| Raca je napisala: Meni najljubši je ravno rdeča sorta. Ne vem zakaj, ampak že ko se kuha mi je ta vonj neverjetno prijeten, bolj kot vse ostale sorte mi diši. Se strinjam z Raco, tudi nam je najbolši. breskva |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Pašta s pivom in slanino

Ploščati špageti Bavette z genovskim pestom, sušenimi paradižniki in cvetačo