Doma pečeni kruh

jaz pa dam malo navadnega jogurta vmes. Se potem ne drobi. Tudi s sirotko sem že poskusila in je bil še tudi po parih dneh dober. peresce
kakšno sirotko date noter, a kupljeno v trgovini ali kakšno od kmeta. Če se jo da kupiti, kakšna je, kaj gor piše (da ne rečem katere firme). matilda
Jaz ga spečem v krušni peči iz malo bele in več ržene moke. Kruh vedno dobro premesim, ga lepo vzhajam v košarici in nato spečem v peči. Ponavadi delam kruh iz 4-5 kg moke in potem ga imamo cel teden. En kolač pustim zunaj, ostalo pa pospravim v zamrzovalnik, da je vedno svež. Za kvas uporabim domači kvasec, mesim pa ga vedno z mlačno vodo. Kyara
Matilda, za kruh večkrat uporabim sirotko, ki ostane, če doma naredim skuto, seveda iz mleka 3,5 % maščobe in iz trgovine, saj živim v mestu. Lp iz Mb! riba-ribica
kako pa se doma naredi skuta? matilda
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4344 Jaz jo delam takole. nekatere jo delajo tudi s kisom, citronko ali limoninim sokom ampak meni je narejena z jogurtom najboljša. jade
a ste jo probali delati tudi s kupljenim mlekom in katerim? matilda
Ne delam s kupljenim mlekom, ker imam domačega doma. Po moje se s kupljenim mlekom ravno ne splača delati, ker je pride malo, ker je mleko že posneto. jade
Matilda, iz kupljenega mleka 3,5 % maščobe pride cca 250 g skute, se pravi, da je za tisto tamajhno skuto. Splača se tako strašno ravno ne, ampak včasih imajo v akciji mleko po 60 SIT, takrat včasih napravim skuto, ampak je vse to bolj za hobi. Zato skuto običajno kupim kar gotovo. riba-ribica

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?johana
MOJ vrtrimljanka
malo za hecNikita2
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti