| vegeterianka je napisal/a: |
| Pozdravljenim
zanimajo me turske sladice....ne potrebujem receptov ....samo zanima me kaj vse imajo ....recepte si bom potem poiskala sama ( če kateri recept ne najdem se obrnem potem na vas |

| vegeterianka je napisal/a: |
| Pozdravljenim
zanimajo me turske sladice....ne potrebujem receptov ....samo zanima me kaj vse imajo ....recepte si bom potem poiskala sama ( če kateri recept ne najdem se obrnem potem na vas |
| piščanec je napisal/a: |
| Jaz poznam flan s Kube, drugače mislim, da je mehiška sladica. lp, piščanec |
| Vendelina jr. je napisal/a: |
| Na splošno gre takole: - turške slaščice vsebujejo veliko orehov, mandljev, rozim, meda, sladkorja, kandiranega sadja itd... in funkcionirajo kot afrodiziak. Večino so jih (preden so prišle med plebs) kreirali v bogatih familijah, kjer je bil harem in moški je moral imeti tudi kolikor toliko znosen seksualni performans in tu so oreščki in med zelo pomagali.... - grške slaščice delajo veliko na naslednji bazi: jajčne kreme (flan, crema catalna, dalmatinska rožata - so si vse zelo podobne, vse pa so nastale na sredozemski obali), jogurtne kreme (jogurtno testo), sadje (tudi kandirano). Krostata je pita, kjer krhko testo pečeš na slepo, dokonaš s smetanovo jajčno kremo in sadjem. Lastijo si jo Italijani. Pa Siciljanci tudi. Pa Grki tudi. Vendelina jr. |
| juhica101 je napisal/a: |
| Veliko zanimivih receptov lahko najdete tudi v knjigi Kuhinje Balkana založbe Arkadija. Veliko zelenjave in veliko sladkega... Za tiste, ki pa imajo radi jedi pripravljene v kotličku ali kot mi pravimo na žlico, pa je nekaj dobrega spravil skupaj gospod Časar :Kuhanje v kotlu... Sicer bi to spadalo v rubriko Kaj beremo---hehehe... Pa LP juhica |
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.

| Kaj jutri za kosilo? | Dragička |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Sladki greh

Evitine Jakobove pokrovače