član od 20051812 sporočil
prav zanimivo je brati, kako je kdo začenjal, kakšne "forče" počel. Sama sem začela "samostojno" nekako pri 12 letih. Prej sem bila le pomočnik za lupljenje, sekljanje, preverjanje vretja..ipd. Mama je bila strašna kuharica (v dobrem smislu, jasno) in imela je idejo, da mora vsaka ženska znati kuhati - še posebej njena hči, ha-ha.
Začela sem s sladkarijami in bila dovolj uspešna, daje mama pri mojih 15 "predala" tovrstne posle meni, z izjemo potic, krofov in zavitkov (posledica tega je, da se ne morem hvaliti s kvaliteto mojega vlečenega testa in ga sedaj kar kupujem). Potem sem pa v knjižnici odkrila tuje ženske revije in kup nasvetov o kuhi, urejanju in dekoriranju mize, novih smereh kuharije.....pa sem bila "pečena" za zmeraj.
Kuhanje je tako pri meni ne le nuja, ampak tudi hobi. Poskusim vse, glavnina mi uspe, le nekaj stvari sem opustila in jih hranim za obiske v restavraciji. Moram se pohvaliti, da sem kljub novim časom in pogledom na gospodinjstvo oba svoja otroka tudi naučila kuhati in to dobro. Sin je prvo torto samostojno naredil pri 10 letih, hči pa je bila tam nekje pripravljena skuhati celo kosilo.
Ne vem, morda drugi gledajo na te reči drugače, ampak meni se zdi da se družina "dela" v kuhinji, okrog mize.
Lisa