ZAMENJANO DARILO
Kakor vidite, sem še samski. Bil sem sicer enkrat zaročen, toda ta zaroka se je kmalu razdrla. Kako je do tega prišlo, vam bom povedal sedaj.
Novoletni prazniki so bili pred vrati. Ker sem na splošno boječ do ženskega spola in še zaljubljen povrh, se nikakor nisem mogel v družbi svoje bodoče neveste sprostiti. Zato je bilo toliko težje najti zanjo primerno darilo. Po dolgem premišljevanju sem se odločil, da ji pošljem par rokavic in pismo.
V trgovini sem srečal sošolko, ki je kupila za sebe tople hlačke. Po nerodnosti prodajalke sta bila najina zavitka zamenjana. Sošolka je odnesla rokavice, jaz pa sem nevede priložil hlačke k pismu, v katerem se je vsak stavek nanašal na rokavice.
Sedaj si predstavljajte: moja izvoljenka – v blaženem in prazničnem razpoloženju – pred novoletno jelko in prejme darilo in pismo, ki vam ga bom sedaj prebral.
Draga Karmen!
Dolgo sem premišljeval, s čim bi ti napravil veselje in ti dokazal svojo ljubezen. Zadnjič pa sem le opazil, kaj ti manjka oziroma kaj ti najbolj potrebuješ, in ti v priloženem darilcu pošiljam.
Rad bi bil poleg, ko jih boš nataknila, še raje pa bi ti jih sam nataknil. Najraje – šele v pismu ti upam priznati – bi ti jih v prvi priliki snel in pokril z vročimi poljubi in ljubkovanjem mesto, ki so ga pokrivale. Vsekakor pa želim, da preživiš v njih srečne trenutke, saj so zelo lepe in bodo mnogim všeč.
Namenoma sem vzel manjšo številko, saj se bodo sčasoma raztegnile, to se ve, da so mnogo lepše, če se tesno prilegajo. Imeli so tudi dolge do sklepov, pa sem si mislil, čim krajše, tem boljše, saj veš, da se kratke hitreje snamejo. Tudi s krznom podložene bi ti kupil, ampak to bi te vseeno ščegetalo, razen tega pa so prevroče in bi se pod njimi potila, kar sem opazil tudi pri prodajalki in sošolki, ker sem jih na obeh pomeril in smo jih z združenimi močmi komaj sneli. Sploh pa bo kmalu pomlad in jih ne boš več potrebovala. Kolikor mi je znano, jih takrat ne nosiš več. Najraje sem hotel kupiti usnjene z bogatimi naborki in motivi. Z njimi bi se sigurno lahko postavljala, če bi šla na počitnice, ampak potem sem se spomnil, da bi pod njimi komaj mogel otipati tisto, za kar te nameravam v kratkem prositi. Ne pozabi jih, če boš povabljena v družbo.
Vzel se namenoma takšne, ki se hitro snamejo, če bo sila in bi se tebi in drugim mudilo. Kadar bo malo bolj toplo, jih na sprehodu lahko nosiš kar v rokah, to je posebno privlačno v parku in na promenadi. Tudi v najboljših kavarnah jih lahko položiš na mizo poleg torbice. Dolgo ne bodo ostale čiste, ker imajo ljudje po večini umazane roke. Kakor veš, moški snamejo svoje,medtem ko ženske lahko svoje obdrže. Če jih hočeš očistiti, se z njimi usedi na sončno stran v parku, da se osušijo.
Pazi, da jih ne zmočiš, ker sicer lahko postanejo trde in te lahko ožulijo. Zato naj bodo vedno namazane s primernim mazilom, da ostanejo mehke. Ko bodo strgane, jih, prosim, ne zavrzi, ker si bom z njimi brisal očala. Razen tega pa bodo prepojene z opojno vonjavo, ki me bo vedno spominjala nate.
Tvoj Pepe
Lana