Punce, ste bile pa pridne čez vikend!
aki, takle kruhek tudi meni rata, rahel je bil do zdaj vedno (razen takrat, ko fant ni našel kvasa in ga ni dal not:) samo sem upala, da lahko tudi čisto polnozrnat kruhek pripraviš do tega, da naredi res lepo visoko kapico, kot jo naredijo moji mešani kruhi - kapica je visoka vsaj par prstov (pa ne samo mojih, tudi večjih:) v bistvu vse mešanice ratajo, samo čisto polnozrnati je tak kot tvoj... Dober je pa vseeno... probaj še Zelo zdrav kruh iz kruhomata in tistega z arašidi, sem ju poslala v bazo in ta dva naredita lepo kapico:)
iz zmesi še nisem delala, mi je tako fajn sami mešat:) kenwoodov hitri program (59 min), tudi jaz podaljšam za 10-20 min.
Še to: če ima katera probleme s tem, kako lepo dobit kruhek ven in gnetilo iz njega, naj ga pusti malo v posodi, da se skorja toliko zmehča, da se gnetilo lažje vzame ven. (Ugotovila zadnjič, ko sva zaspala:)
delam pa skoraj vse z zamikom, zato praktično vedno natehtam sestavine. Res ni problem sproti popravljat, ampak če takrat še sladko spiš...

Palma ali drugi: če bi kdo želel, alhko seveda tudi hitri program nastavi s timerjem - bo pač začel samo 1 uro prej - če ima kdo rajši hitri program, je priporočljivo! jaz sicer navadno s timerjem uporabljam druge programe, največkrat polnozrnati program za velik hlebeček, ker je čez noč dovolj časa in da mi ni treba zjutraj še zapekat (zjutraj se vedno mudi:) Popoldne, če se mudi, dela pa hitri - ta navadno ne zmeša tako dobro in ne speče dovolj (podaljšam peko), ima pa vedno zelo lepo kapico:)
Veri