Marmorni kolač
Če daš 900 g moke, je to preveč. Toliko naj bi tehtal hlebec, ko je pečen, ne da daš toliko moke v kruhomat.
Jaz sem enkrat delala kvašeno testo za potico iz enega kg moke, idiot babji. Je bilo testo po celem kruhomatu, če ne bi pokrov dobro tesnil bi mi prišlo naproti ...
Za običajne kruhomate, torej z eno gnetilko, je morda 600 g moke največ, kar lahko daš v posodo, da testo ne kipne preko.
Mamamia
mamamiaNi nujno, da imaš preveč sestavin! Možno je, da ti preveč vzhaja. To pa lahko samo zaradi preveč kvasovk. Torej jih daš preveč (preveč kvasa) ali pa se preveč namnožijo (preveč optimalna temperatura in (ali) predolg čas vzhajanja). Naredi test z recimo samo polovično dozo. Naslednja možnost je, da daš občutno preveč vode in s tem povečaš volunem preko kapacitete. Vendar to dvomim, ker praviš, da se držiš recepta. Sicer samo ugibam, ker kruh od nekdaj pečem klasično v pečici.
SergejKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Marmorni kolač

Tortelini z bučkami in slanino