Starost

mamamia  

član od: 9.11.2004

sporočila: 15821

15. feb 2017 17:52

Amelia je napisal/a:

Mogoce mi katera od vas razlozi kaj je EMSA. Omenja se tudi v tej temi. Jaz sem izraz prvic zasledila,ko sem zaprosila za pokojnino iz Slovenije.Na obrazcu je bilo potrebno vpisati EMSA, jaz sem izpolnila "ne vem" je bilo v redu.

Kakor jaz mislim in primerjam s Svedsko je to osebna stevilka,tukaj se uporablja vse povsod takole sledi:Leto rojstva 19--Mesec rojstva 0-dan rojstva 0- nato se  stiri stevilke -----torej dvanajst stevilk. Zadnje stiri stevilke so razlicne za vsakega prebivalca, v tej stevilki je druga neparna za moske in parna za zenske.Brez te stevilke ne mores nicesar uredit.Prav tako se mora biti pazljiv,da ne pride v roke nepridipravom.

Amelia

 Naš EMŠO je sestavljen tako: prvi sedem številk je rojstni datum (dan, mesec (oba tudi z ničlani spredaj) in zadnje tri številke letnice, potem sledijo tri številke - 505 za ženske in 500 za moške, zadnje tri pa so kakršne pač so, določene po nekem sistemu. Pri nas jih je torej 13. 

mamamia

Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.

Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.


Forumi (vroče teme)

Kaj jutri za kosilo?Dragička
malo za hecsijasaja
MOJ vrtrdkapica
Kaj danes za zajtrkjohana
Ločevanje živil 90. dni - 5. deldočka

Video recepti