10. jun 2006 10:04
uff ne vem kakšen bo okus smetane, če mu dodamo sipino črnilo sarabande. Ponavadi dodajamo sipino črnilo v jedi, ki jih nato vsaj malo pokuhamo. Morda pa le ima kdo izkušnje s tem? biba
10. jun 2006 10:04
uff ne vem kakšen bo okus smetane, če mu dodamo sipino črnilo sarabande. Ponavadi dodajamo sipino črnilo v jedi, ki jih nato vsaj malo pokuhamo. Morda pa le ima kdo izkušnje s tem? biba
10. jun 2006 19:20
V trgovini v Črnučah dobiš črno barvo v tekočini.Kupiuš eno stekleničko in jo imaš za deset let.Jaz sem delala nogometno žogo, vendar ne s smetano, ampak z masleno kremo tako ,da ne vem, kako se barva prime na smetano. jasna47
14. jun 2006 9:22
Marca sem preizkusila črno barvilo - tekoče, kupljeno v Črnučah, za obarvanje smetane. Mi je prodajalka svetovala, naj vzamem temnejšo kremo in jo šele nato poskušam obarvati črno. No, praktični preizkus je dal naslednji rezultat - bela stepena smetana je po barvanju postala modro vijolična, rjava čokoladna krema (smetana+čokolada) pa... no. ne čisto črna ampak skoraj. Za nogometno žogo zagotovo dovolj. Sicer pa sem lani sinu naredila torto v obliki gradu in sem potrebovala sivo - za kamne, obzidje... in se je čisto obneslo medicinsko oglje, tako da bi se dalo najbrž smetano tudi najprej potemniti z ogljem (na temno sivo), nato pa s črno barvo pobarvati na, recimo temno temno sivo... Irena
14. jun 2006 10:16
Medicinsko oglje je namenjeno medicinskim posegom (zastrupitve, diareja)...nekako ne gre na kulinarično stran. Barvati smetano na črno...nekako mi ne sede. Sama bi se nogometne torte lotila drugače: naredila bi belo torto (jogurtno, smetanovo), med kremo bi dodala jagode rdečega ribeza, kandirane pomaračne koščke in nalomljene lističe črne čokolade (barve: bela, rdeča, rumena, črna, vse v duhu nogometa). Na vrhu bi naredila Teamgeist osmico. Rumeni del s pomaračnim polivom, črni dle pa tako, da stopim nekaj črne čokolade in to zmešam z navadno kavno usedlino. Zadeva je črna, okusna in s čopičem se da marsikaj narisati. Vendelina jr.Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
Kaj jutri za kosilo? | johana |
MOJ vrt | Nikita |
malo za hec | anjica1998 |
Kaj danes za zajtrk | johana |
Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |
Fini mini Bamboloni
Najboljši limonini razpokančki