Po mojem kar k zdravniku po kakšno močnejšo kremo , npr. Kuterid, Elocom, Diprogent ipd (če je nimaš že doma...
)

Azijska solata s kozicami
Po mojem kar k zdravniku po kakšno močnejšo kremo , npr. Kuterid, Elocom, Diprogent ipd (če je nimaš že doma...
)
Jasno, da ni. Pastinak je Pastinaca sativa, peteršilj je Petroselinum crispum, korenje Daucus carota, torej gre za tri različne rodove iste družine, kobulnic.
No, predhodnik krompirja je lahko v kulinaričnem smislu - preden je postal krompir splošno razširjena evropska škrobne hrana, je bil to pač pastinak. Nikakor pa nista v botaničnem smislu bližnja sorodnika.
Dobila sem velik šop zelenja, ki naj bi bil širokolistni peteršilj. Pa bolj ga gledam, manj se mi zdi peteršilj. Ne diši tako, nima takšnega okusa... Če zmečkam list, spominja na kuhan koren peteršilja. Torej, ali je možno, da je vseeno peteršilj? Jaz ga imam na sumu, da je pastinak, vendar tega nisem še nikoli videla in ne vem...
Če je pa res pastinak- a so ti listi sploh uporabni?
čokoJa, tudi različne sorte peteršilja imajo imajo malo različen vonj, tako da je najbrž kar pravi.
Gojen pastinak ima veliko večje, manj "narezane" liste, pa tudi vonj se meni zdi drugačen, bolj sladkast in bolj začimben.
Liste pastinaka pa mešam v zeliščno juho in so prav uporabni; no, sami bi bili najbrž premočni.
Nasja
Kulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Azijska solata s kozicami

Jajčevci z rižkom