Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem
Mene pa zanima zakaj se ti sladoledi ko jih pripravis doma tako strdijo ko jih zamrznes .
Tisti ko jih kupis pa so po veckratni uporabi se vedno kremasti.
Hvala
pekicabestTisti kupljeni vsebujejo ogromno zraka, pa tudi veliko dodatkov, ki sladoled mehčajo. Domač sladoled je najboljše pojesti takoj ko je pripravljen.
Kar se tiče sestavin, bo sladoled malo mehkejši če bo vseboval več maščobe(v obliki sladke smetane naprimer), čimmanj vodenih sestavin(sveže sadje, mleko). Pomagajo tudi kondenzirano mleko in alkohol, ter rumenjaki.
VesnuskaRavo zaradi tega, kar sprašuješ - zamrzovalni strojčki namreč sladoled mešajo med zmrzovanjem, česar pa hladilna skrinja ne počne. Pomaga že, če ga med zmrzovanjem na roke večkrat premešaš. Tak kot kupljen pa ne bo nikoli, ker pač ne dodajaš vseh mogočih dodatkov, ki jih industrija uporablja.
Sonjajaz sem pa pikicobest razumela kot, da ima strojček, vendar pa da potem pripravljen sladoled v skrinjo in pride ven trd. Namreč tudi sladoledi narejeni v strojčku so potem trdi, če jih nadalje zamrznemo v skrinji. Ravno zato je domač sladoled najbolje pojesti, takoj ko ga strojček pripravi.
VesnuskaKulinarična Slovenija ne odgovarja za vsebino foruma! Vse napisano je odgovornost piscev besedil.
Za pošiljanje sporočila v forum, morate biti vpisani v KulSlo. Kliknite na VPIS! Če ste že vpisani in niste prijavljeni se prijavite.
| Kaj jutri za kosilo? | johana |
| MOJ vrt | rimljanka |
| malo za hec | Nikita2 |
| Kaj danes za zajtrk | johana |
| Ločevanje živil 90. dni - 5. del | dočka |

Polnozrnati metuljčki z zelenjavnim ragujem

Rebrasti peresniki s pestom iz bazilike, bučkami in bučkinimi cvetovi