Zanima me, kakšenn class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> kruh si vi predstavljate pod nazivom "polnozrnat"?
V Montignacovi knjigi piše, da je ton class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> kruh, ki je narejen class='poudarjeno'>n iz moke celega pšeničnega zrna - od tod tudi tak naziv. Se mi je pa že večkrat zgodilo, da sem v trgovini kupovala polnozrnatn class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> kruh in class='poudarjeno'>n mi je prodajalka dala navaden class='poudarjeno'>n beln class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> kruh - ki pa je bil posut s semeni - in class='poudarjeno'>n nato trdila, da je polnozrnat, ker je pač posut s "celimi" zrni!!
Nazadnje se mi je to zgodilo prejšnji teden class='poudarjeno'>n v eni privat pekarni pri nas v Kamniku. Prodajalka je vprašala ali želim bel ali sojin class='poudarjeno'>n polnozrnatn class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'>n class='poudarjeno'> kruh. Ko sem ji poskusila obrazložiti, kaj pravzaprav pomeni izraz "polnozrnat" (ker se mi je zdelo prav da to ve, ker pač dela v pekarni), se je razjezila in class='poudarjeno'>n dejala: "Saj je vseeno." Nato je s prstom kazala na skorjo, da so gor posuta cela zrna(!!) in class='poudarjeno'>n rekla, da če mi ni všeč, da naj ga pač ne kupim.
Zanima me ali imam prav in class='poudarjeno'>n če, zakaj pri nas delajo v trgovinah trgovci ki sploh ne vedo kaj prodajajo?!
"Saj je vseeno!"
ivonja