Lahko model samo dobro namažeš z margarino ali maslom, če hočeš bit ziher, ga posuj še z moko, pa bo ravno tako dobro. meni se navadno ne da rezat krogov iz pekija za na dno, sicer pa lahko narediš tako. Peki papir namažejo ljudje samo zato, da se lepo prime na dno in se ne viha gor, jaz to rešujem tako, da dam peki s tisto stranjo, na katero se hoče zavihat proti dnu, potem se pa ne more:) Sem lenoba in mazanje pekačev in pekija mi je res zoprno. Eni pravijo, da moraš dat peki po obodu, eni po obodu samo namažejo, eni pa sploh nič, češ da sicer torta ne more plezat po obodu in da zato ni lepo ravna.
Kar se mene tiče, namažem cel model, torej dno in obod, navadno ga nič ne mokam, zlijem not maso in to je to. Mi super lepo naratste, nekatere torte pa celo morajo met hribček in meni jih je dejansko večina lepših s hribčkom, čeprav znam naredit tudi ravno, če čem;)
Tu maš recept, ki ga jaz vedno uporabljam, je moj "izum", zelo lahen biskvit, nič masten (sploh ni not nobene maščobe) in nam najbolj všeč. Fajn je to, da vedno rata in da ga mam skup v 10 minutah:)
http://www.kulinarika.net/baze/recept.asp?ID=4499
Veri